Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Guardian: «Ο Σόρος σχεδιάζει οικονομική εξάπλωση στην Ελλάδα»

«Οικονομική εξάπλωση στην Ελλάδα» σχεδιάζει ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, ενώ στα σχέδια του φέρεται να είναι και η χρηματοδότηση «κέντρων αλληλεγγύης» σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης, ή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Όπως σημειώνει ο Guardian, ο γνωστός επενδυτής «θα βοηθήσει την Ελλάδα λόγω της απουσίας της δημόσιας πρόνοιας την ώρα που η χώρα παλεύει με το χρέος της». Στο δημοσίευμα παράλληλα τονίζεται πως «τα εγκαίνια ενός τέτοιου κέντρου στη Θεσσαλονίκη, έρχονται την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι Έλληνες πηγαίνουν σε εκκλησίες και φιλανθρωπικά ιδρύματα για βοήθεια».
«Ο Σόρος ο οποίος θέλει να δημιουργήσει κέντρα αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο, έχει παράσχει στήριξη για το πετρέλαιο θέρμανσης σε περίπου 190 ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων ορφανοτροφείων, παιδικών σταθμών, σχολείων και γηροκομείων, σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει ο Guardian, ωστόσο, «η βοήθεια του δεν είναι χωρίς αμφισβήτηση. Τα κίνητρα του επενδυτή προκαλούν υποψίες, με αρκετούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να απαντούν αρνητικά στις δωρεές πετρελαίου που κάνει, και έχουν ως αποτέλεσμα την σφοδρή αντίδραση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη».
«Ο καθένας ξέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος της» λέει ο Σόρος. «Εάν ο επίσημος τομέας μπορούσε να παραιτηθεί από την επιστροφή, το ιδιωτικό κεφάλαιο θα επέστρεφε και η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα» φέρεται να δήλωσε ο μεγαλοεπενδυτής σύμφωνα με τον Guardian.

enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου