Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α.Τσαυτάρης.


Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση από την πλευρά του αγροτικού κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/1/2014 η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β Θεσσαλονίκης στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίνδου με θέμα  

«Ελληνική Γεωργία: Προοπτικές – Νέα ΚΑΠ –Νέοι αγρότες».


Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Α.Τσαυτάρης.


Στην ομιλία του, ο κ. Τσαυτάρης αναφέρθηκε εκτενώς σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, με κυρίαρχα την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους αγρότες και τη νέα ΚΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός επισήμανε τα οφέλη που θα έχουν οι αγρότες από την τήρηση βιβλίων εσόδων –εξόδων και ανέφερε ότι θα δοθεί παράταση περίπου ενός μήνα ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.


Σχετικά με τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Τσαυτάρης σχολίασε τη στρατηγική αλλαγή στη φιλοσοφία της, σύμφωνα με την οποία αν δεν παράγεις δεν μπορείς να επιδοτηθείς και τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται για τους αγρότες. Επίσης, επισήμανε ότι η χώρα θα πάρει τα ίδια χρήματα με αυτά που πήρε την προηγούμενη επταετία.


Στη συνέχεια, ο Υπουργός τόνισε  ότι ο εθνικός διαγωνισμός για την δωρεάν διανομή ρυζιού σε ευπαθείς ομάδες θα πραγματοποιηθεί από εθνικούς πόρους.


Τέλος, αναφέρθηκε σε τοπικά προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων όπως τα κρούσματα ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου