Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

«Κόλπο» με… «μεγάλη χρηματική λεία» στην Δ.Ο.Υ. Κιλκίς από υψηλόβαθμο στέλεχος της

Yπόθεση υπεξαίρεσης τεράστιου χρηματικού ποσού, ανερχομένου σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΟΥ Κιλκίς, επί ζημία του Δημοσίου, απασχολεί τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το εν λόγω στέλεχος εκμεταλλευόμενο κενό, οικειοποιήθηκε το εν λόγω ποσό, το οποίο

, όπως αναφέρουν οι ίδιες «πηγές» ανέρχεται σίγουρα στις 300.000 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερο ή ακόμη και διπλάσιο!
Ήδη ελεγκτές δημόσιας διοίκησης αφίχθησαν στο Κιλκίς και διενεργούν την σχετική έρευνα, περνώντας από το «μικροσκόπιο» όλα τα στοιχεία.
Το δυσάρεστο στην περίπτωση, είναι η ακούσια εμπλοκή σ’ αυτήν την υπόθεση και στελεχών τηε ΔΟΥ, που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το θέμα, ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο στέλεχος «έστησε» την «κομπίνα» εν πλήρει αγνοία τους, καταχρώμενο την εμπιστοσύνη τους!
Φυσικά, τις πλήρεις διαστάσεις της υπόθεσης θα τις αποκαλύψει η διοικητική έρευνα, ενώ από το πόρισμα θα εξαρτηθεί και ο βαθμός παρέμβασης της Δικαιοσύνης.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μην σχολιασθεί το γεγονός, ότι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υποφέρει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και πολλοί από αυτούς ζουν τον «εφιάλτη» της αβεβαιότητας ακόμη και γιά την επομένη ημέρα, κάποιοι συνεχίζουν «απτόητοι» να προκαλούν με τις υπεροπτικές νοοτροπίες και αντιλήψεις τους και αλαζονικές συμπεριφορές τους, χρησιμοποιώντας τις όποιες γνώσεις και γνωριμίες τους γιά εύκολο και γρήγορο πλουτισμό, ζώντας παρασιτικώς εις βάρος του Δημοσίου και υπονομεύοντας την κοινωνική συνοχή.
Εφ’ όσον, λοιπόν, η διοικητική έρευνα γιά την περίπτωση της ΔΟΥ Κιλκίς ανοίξει τον «δρόμο» της παραπομπής της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη, ο «πέλεκυς» της τελευταίας θα πρέπει να «πέσει» αμείλικτος, όπως πρέπει να πέφτει σε κάθε υπόθεση υπεξαίρεσης και κατάχρησης δημοσίου χρήματος, που αφήνει μονίμως «ανοικτή» την «πληγή» στην βαρύτατα «ασθενούσα» οικονομία μας.
Διότι, η κρίση δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα γιά κάποιους να λειτουργούν και να ενεργούν σαν… πιό «ίσοι» σε μία, κατά τα λοιπά, κοινωνία των «ίσων».


ΜΑΧΗΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου