Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Βουδούρη συνάντηση με Αλ. Τσίπρα

Συνάντηση είχαν σήμερα Αλέξης Τσίπρας και Οδυσσέας Βουδούρης αλλά όχι για την... υποψηφιότητα του δεύτερου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (με βάση τη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου). Η συνάντηση φαίνεται πάντως πως έκρυβε και... ειδήσεις, δεδομένου ότι οι δύο πλευρές άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αναφορικά με το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός
πλατιού μετώπου για την ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής
Η συνάντηση, που δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, έγινε μεταξύ αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ και του πολιτικού φορέα "Κοινωνία Πρώτα", με αντικείμενο τη γενική πολιτική συγκυρία και από την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονται γνωστά τα εξής: «Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου για την ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, την ήττα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς και στην διεύρυνση της συνεργασίας τους σε πρώτη φάση μέσα από τα κινήματα πολιτών και με προσανατολισμό στα προβλήματα που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες».

Η αίσθηση στενότερης, μελλοντικά, συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του "Κοινωνία Πρώτα" εκ των πραγμάτων απαντά και στις αντιδράσεις που έχει συναντήσει η υποψηφιότητα Βουδούρη εντός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίως από την εσωκομματική αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σχετικές αντιρρήσεις, αλλά από διαφορετική αφετηρία, έχει διατυπώσει και το ιστορικό στέλεχος Μανώλης Γλέζος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα 24ωρα προειδοποιητικά μηνύματα σε όσους αντιδρούν στην υποψηφιότητα Βουδούρη απέστειλαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης ή ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.
Στα «συν» της συνάντησης, η διατύπωση σκληρότερης θέσης κατά του Μνημονίου από τον Οδυσσέα Βουδούρη, θέση που ικανοποιεί και τη βάση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, οι Αλέξης Τσίπρας, Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης και Αλέκος Φλαμπουράρης, και από πλευράς του πολιτικού φορέα «Κοινωνία Πρώτα», οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μαρία Δημητροπούλου και Στέλιος Στυλιανίδης.
πηγη: thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου