Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Το ΠΑΣΟΚ είχε μετεξελιχθεί σε μια σοσιαλφιλελεύθερη δύναμη» λένε στην Κουμουνδούρου

Την πλήρη ταύτιση της σημερινής  κεντροαριστεράς με την ΝΔ επιχειρούν να αναδείξουν  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποδημήσουν το νέο κομματικό μόρφωμα την ΕΛΙΑ. Όπως λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου ο χώρος που αναπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερά έχει δορυφοροποιηθεί πλήρως  στην ΝΔ και στην πολιτική των μνημονίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στο πολιτικό στίγμα που έχει η σοσιαλδημοκρατία σήμερα λέγοντας «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν σχέσεις προγραμματικής συμπληρωματικότητας. Κατ’ ουσίαν , το ΠΑΣΟΚ είχε μετεξελιχθεί σε μια σοσιαλφιλελεύθερη δύναμη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Συμβαίνει με το μεγαλύτερο κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτά πληρώνει συνολικά η σοσιαλδημοκρατία. Αυτή τη μετεξέλιξη, τη μετατόπισή της. Και βλέπετε ότι προσπαθούν να πειστούν ότι διαθέτουν διακριτό στίγμα, που δεν το έχουν όμως.» 
Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ακόμα ότι η κρίση στην κεντροαριστερά θα συμπαρασύρει  την κυβέρνηση γεγονός το οποίο αντιλαμβάνεται σήμερα ο Πρωθυπουργός και λειτουργεί σπασμωδικά. «Η κεντροαριστερά ή το σημερινό ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι σαπίζει και αυτό έχει τις επιπτώσεις του στη βιωσιμότητα της κυβέρνησης είπε ο Πάνος Σκουρλέτης . Αυτό είναι που τρομάζει και τον κ. Σαμαρά, διότι καλώς ή κακώς στηρίζεται και εκεί. 
Σε ότι αφορά την προοπτική συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ σενάριο που φέρνει αναστάτωση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει  να απαντήσει στο δίλημμα εάν θα συστρατευθεί  με τα δυο κόμματα που έχουν αποφασίσει  ακολουθήσουν  το δρόμο των κυριάρχων στρατηγικών επιλογών που έχουν φανεί τα όριά τους και είναι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, οι ακραίες αντικοινωνικές πολιτικές λιτότητας ή θα αναζητήσει  ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου