Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Φέρτε πίσω τα λεφτά και επενδύστε -Μακράς διαρκείας φοροαπαλλαγές τάζει το υπουργείο Οικονομικών

Να εξασφαλίσει τον επαναπατρισμό κεφαλαίων θέλι η κυβέρνηση και γι' αυτό το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει μικρή, εφάπαξ φορολόγηση και μακράς διαρκείας φοροαπαλλαγές για τα κεφάλαια που επενδύονται και μόνον.
Σε διαφορετική περίπτωση, μελετά να επιβάλει κλιμακωτό φορολογικό συντελεστή, ανάλογα με τα έτη που τα κεφάλαια είναι
στο εξωτερικό. Δηλαδή, αδήλωτα εισοδήματα που έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού τα τελευταία 2-3 χρόνια θα φορολογούνται με συντελεστή 25% επί του κεφαλαίου. Ο συντελεστής θα μειώνεται όσο αυξάνεται ο χρόνος διακράτησης των κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Οπως αναφέρει και η Καθημερινή κεφάλαια που θα επαναπατρισθούν έπειτα από 20 χρόνια θα έχουν συντελεστή 5%. Οσον αφορά τις μειώσεις φόρων, όλα θα εξαρτηθούν από τα πλεονάσματα του τρέχοντος και των επομένων ετών. Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη συσταθεί επιτροπή που θα αξιολογήσει και θα ερευνήσει τις προοπτικές μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Πάντως, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να επιτευχθεί συμφωνία για μείωση των συντελεστών των φυσικών προσώπων το 2015. Τα –επιπλέον– πλεονάσματα του τρέχοντος έτους και των επόμενων ετών θα κρίνουν εάν και πότε θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης φυσικών και νομικών προσώπων, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα συναινέσουν και οι πιστωτές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου