Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: Πολιτική αθλιότητα και ντροπή κύριε Τσίπρα, συνειδητά υπονομεύετε την έξοδο από το Μνημόνιο - Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι... λίστα γάμου

Με... γκάζια ξεκίνησε την τοποθέτησή του και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «πολιτική αθλιότητα» σημείώνοντας ότι είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις στη Βουλή.
«Σήμερα συνέβη το πρωτοφανές. Χωρίς ντροπή ο κ. Τσίπρας βάπτισε ΣΥΡΙΖΑ όποιον βουλευτή δεν είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» είπε
ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «Ως μικρός Ναπολέοντας χαρακτήρισε αργυρώνητους όσους θελήσουν να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα και είναι ντροπή».
«Οι συνιστώσες σας μπορεί να κάνουν παρεϊτσα με την τρομοκρατία κύριε Τσίπρα, αλλά οι βουλευτές σε αυτή την αίθουσα δεν τρομοκρατούνται» είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός ενώ τόνισε ότι δεν κάνει διάλογο μαζί του γιατί τον έχει ακυρώσει εδώ και πολύ καιρό. «Οποιος βρίζει μόνος του τα λέει, μόνος τα ακούει και διάλογος δεν γίνεται» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Εκλογές όποτε προβλέπει το Σύνταγμα
Απαντώντας στις αναφορές Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις είπε πως οι Δημοκρατίες δεν κυβερνώνται από τις μετρήσεις κοινής γνώμης και διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν «όχι όποτε σας βολεύουν εσάς αλλά όποτε προβλέπει το Σύνταγμα».
Σημείωσε ότι η αστάθεια «θα μας πάει πολύ πίσω και η χώρα δεν το αντέχει» και σημείωσε: «Διαχωρίζουμε πλήρως την σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης από την προεδρική εκλογή η οποία θα ξεκινήσει του χρόνου, όταν ο πολίτης θα καταλαβαίνει ότι αρχίζει νέα εποχή»
Τέλος το Μνημόνιο
Υποστήριξε ότι η Ελλάδα «άλλο μνημόνιο δε θα χρειαστεί» και προέτρεψε: «Στειλτε τους χαιρετίσματα σε όσους προεξοφλούσαν ότι θα χρειαζόμασταν και άλλο μνημόνιο».
Σημείωσε δε πως δεν χρειαζόμαστε καν ούτε υπόλοιπα χρήματα που ήταν να πάρουμε από το μνημόνιο και ότι μπορούμε να βγούμε από το Μνημόνιο ενάμιση χρόνο νωρίτερα.
«Αυτό συζητάμε με αυτούς που εσείς ενσυνειδήτως θελήσατε να αποθαρρύνετε να συνεχίσουν αυτή τη διαπραγμάτευση» είπε απευθυνόμενος στο κ. Τσίπρα.
Με σκωπτικό τόνο ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει αποσύνδεση από το ΔΝΤ και έξοδο από το Μνημόνιο γιατί υπακούει στη λογική «και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους;» για να προσθέσει: «Κάτι θα βρείτε να καταγγέλετε, κάποια συνιστώσα σας κάτι θα σκεφτεί».
Οι φοροελαφρύνσεις και οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη
Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε (χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης) ότι οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα χρέη προς το Δημόσιο θα αυξηθούν και θα κυμανθούν από 72-100, ενώ παράλληλα θα μειωθούν και τα πρόστιμα από τις προσαυξήσεις, όπως και τα επιτόκια που επιβαρύνουν το υπόλοιπο της οφειλής.
Διευκρίνισε ότι αυτοί που μπήκαν ήδη στη ρύθμιση θα έχουν καλύτερη μεταχείριση, όσοι μπουν τώρα στις δόσεις θα ενταχθούν με πιο εύκολο τρόπο ενώ προειδοποίησε ότι θα είναι πολύ πιο αυστηρό το κράτος σε όσους δεν δικαιούνται να μπουν στις ρυθμίσεις.
Ανέφερε επίσης την επικείμενη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια σε επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρηματίες. Προανήγγειλε μεγάλο αριθμό δόσεων εξωδικαστικές ρυθμίσεις αλλά και σημαντική μείωση του χρέους των οφειλετών που
αποδεδειγμένα εδω και καιρό δεν μπορούν να πληρώσουν και όχι στους επιτήδειους που θα σπεύσουν να ωφεληθούν.
Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι οι μεγάλοι οφειλέτες που έχουν δυνατότητα να αποπληρώνουν τα χρέη τους αλλά δεν το κάνουν θα αντιμετωπιστούν με μεγάλη αυστηρότητα ενώ αντιθέτως θα υπάρξει πρόσθετη ανακούφιση σε όσους – παρά τις δυσκολίες - φάνηκαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Ανακοίνωσε ακόμη την κατάργηση της προσωποκράτησης για χρέη σε όσους αδυνατούν πράγματι να αποπληρώσουν προσωπικές τους οφειλές
Ο κ Σαμαράς θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα περνά σε άλλη εποχή τόνισε:
«Οι φοροελαφρύνσεις άρχισαν ήδη, περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό μιλώντας για την μείωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, την μη ύπαρξη νέων φόρων το 2015, τις αυξήσεις στα των Ενόπλων Δυνάμεων και των δυνάμεων Ασφαλείας
Για το χρέος είπε ότι είναι κοντά σε συμφωνία και απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ειρωνικά: «Εμείς θα το τελειώσουμε το χρέος και εσείς ακόμη θα τσακώνεστε μεταξύ σας αν είναι ελάφρυνση ή επιμήκυνση ή διαγραφή».
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι... λίστα γάμου
Ο κ. Σαμαράς μίλησε απαξιωτικά για τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. «Δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα είναι λίστα γάμου. Αλλά ξεχνάνε ότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Τι περιμένουν ότι θα εκβιάσουν ΕΕ. Θεός φυλάξοι» είπε χαρακτηριστικά.
«Προσπαθεί να πει κάτι διαφορετικό από τα χαώδη που έλεγε μέχρι σήμερα αλλά δεν τα καταφέρνει. Μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να πας Θεσσαλονίκη. Υποθέτω και από Καλαμάτα και από Λονδίνο πας, αλλά πρόγραμμα έχεις; Είστε σε μόνιμη σύγχυση» υποστήριξε.
«Προσθέτουν τώρα τελευταία ένα καρύκευμα μετριοπάθειας, αλλά απόψε ζήσαμε την πικρη γεύση της αλαζονείας και του μικρομεγαλισμού του ΣΥΡΙΖΑ» είπε με έμφαση.
Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η λογική της παροχολογίας θυμίζει το «λεφτά υπάρχουν» που προ πενταετίες μας μας οδήγησαν στο μνημόνιο.
«Η αλαζονεία του ερχόμαστε σας έχει τυφλώσει. Συνήθως τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαψεύδονται μόλις γίνονται κυβέρνηση, εσείς διαψευστήκατε πριν καν γίνετε κυβέρνηση, γι' αυτό και δεν θα γίνετε ποτέ κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ. Σαμαράς.
Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα ότι... δουλεύει τον κόσμο και το κάνει και με τρόπο «ξώπορτο» όπως είπε χαρακτηριστικά. Όταν αντελήφθη ότι δεν ήξεραν πολλοί την λέξη χαμογέλασε: «Καλά, κανείς δεν είναι από χωριό εδώ μέσα;». Ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε τις επισκέψεις του κ. Τσίπρα στο Άγιο Όρος και στο Βατικανό, αλλά θύμισε ότι στη Βουλή «αποφύγατε τον σταυρό που σας πρότεινε ο Αρχιεπίσκοπος. Καντε ό,τι θέλετε αλλά τον κόσμο μη δουλεύετε. Μην μπερδεύετε το σταυρό με τους σταυρούς και την αλιεία ψήφων».
 Ανοιγμα σε Καραμανλή
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στην πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2009 για ανάγκη εθνικής συναίνεσης για να αποφευχθεί η κρίση που έρχονταν αλλά εις μάτην, ενώ παραδέχθηκε ότι και άλλα κόμματα διέβλεψαν την ανάγκη μεταρρυθμίσεων φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόταση Γιαννίτση για το ασφαλιστικό το 2001.
«Κάθε φορά όμως το πεζοδρόμιο ματαίωνε τις μεταρρυθμίσεις και όσοι πρωτοστατούσαν εκεί,κ μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλο».
Για τις καταγγελίες Δραγασάκη
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση Δραγασάκη που υποννοήσε ότι υπήρξαν χαριστικοί νόμοι που εξυπηρετούσαν συμφέροντα. «Χωρίς να κατονομάσει τίποτα, είναι λάσπη ανεμιστήρα και όπου κάτσει» είπε και προειδοποίησε με νόημα: «Αυτά που είπατε για μας θα μπορούσαν κάλλιστα να γυρίσουν σε βάρος σας και σε βάρος δικών σας προσώπων. Αυτό να το θυμάστε».
Και αναφορά στον... Γιάννη Πρετεντέρη
Αίσθηση και σχόλια προκάλεσε η ονομαστική αναφορά Σαμαρά στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη με αφορμή το εμπάρκγο κατά Γεωργιάδη.«Και μένα μου έχει ασκήσει σκληρή κριτική ο Πρετεντέρης και με αδίκησε, αλλά ποτέ δεν διανοήθηκα να επιτεθώ εναντίον του» και κατέληξε: «Τον κ Γεωργιάδη αποσυνάγωγο της πολιτικής ζωής δεν έχετε δικαίωμα να τον κάνετε».
Οι έξι αλήθειες του πρωθυπουργού
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για την πιο κρίσιμη καμπή για τη χώρα σημειώνοντας «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και δεν θα ξανακυλήσει»
«Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει την σταθερότητα που χρειάζεται για να βγούμε από το ξέφωτο και όχι να δημιουργείται στους ξένους η εντύπωση που σκοπίμως δημιουργήθηκε σήμερα» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια μίλησε για τις έξι «αλήθειες που κάποιοι δεν θέλουν να ακούσουν».
Αναλυτικά:
  1. Η Ελλάδα για πρώτη φορά στον προυπολογισμό του 2015 θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα, τώρα καλύπτουμε και τους τόκους των δανείων. Στον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησής μας μηδενίζουμε το δημοσιονομικό έλλειμα.
  2. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ανάκαμψη άρχισε, η ανεργία πέφτει και τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι πολύ ισχυρή. Και όλα αυτά όταν αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την Ευρώπη. Η ανεργία θα πέσει κάτω από το 23% την επόμενη χρονιά και κάτω από 20% την μεθεπόμενη. Κάποιοι αυτά δεν θέλουν να τα ακούν γιατί τους στεναχωρούν.
  3. Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια. Το μόνο που ανησυχεί τις αγορές είναι το πολιτικό ρίσκο αν συνεχιστεί η σταθερότητα. Με την ψήφο εμπιστοσύνης εμείς ενισχύουμε την σταθερότητα και κρατάμε την Ελλάδα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης.
  4. Το χρέος σταμάτησε να μειώνεται ονομαστικά και θα αρχίσει να μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Το αρνείται μόνο η αντιπολίτευση γιατί θέλει να ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Το χρέος της Ελλάδας είναι βιώσιμο, το λένε οι αγορές, το είπε ο κ. Ρένγκλινγκ και θα το πούνε σύντομα οι δανειστές.
  5. Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο, δεν θα χρειαστεί άλλο πρόγραμμα αναγκαστικού δανεισμού. Έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις. Δεν χρειαζόμαστε καν τα χρήματα από το τωρινό μνημόνιο. Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ενάμισι χρόνο νωρίτερα. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτή είναι η στρατηγική μας. Φαίνεται και στην δήλωση της κας ΛΑγκάρντ που είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και μπορεί να σταθεί μόνη της. Η κα ΛΑγκάρντ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει κριθεί. Η αποσύνδεση δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις που εμείς προτείνουμ. Κάποιοι δεν το θέλουν σκέφτονται τώρα τί θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους.
  6. Οι φοροελαφρύνσεις και η ανακούφιση άρχισαν. Υπάρχουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, μείωση κατά 30% του πετρελαίου θέρμανσης και του επιδόματος αλληλεγγύης, διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης. Δεν υπάρχουν νέοι φόροι. Άλλη ανακούφιση είναι οι αυξήσεις στους ένστολους. Σταδιακά θα πάρουν πίσω τα τρία τέταρτα των περικοπών. Οι δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο θα αυξηθούν στις 72μέ 100 και θα μειωθούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Θα φροντίσουμε όσοι έκαναν ρύθμιση να έχουν καλύτερη μεταχείριση. Επίσης επεξεργαζόμαστε την πολύ κρίσιμη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση για την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου