Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Στο 3,1% η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ - Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 3,1% στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος. Ταυτόχρονα καταγράφεται αύξηση του ποσοστού αυτών που θέλουν εκλογή προέδρου από την
παρούσα βουλή,
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα 3,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας και προηγείται με ποσοστό 28,6% έναντι 25,5%.
Τρίτο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 5,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ (4,6%), το Ποτάμι (4,1%), η Χρυσή Αυγή (3,9%), οι ΑΝΕΛ (2,2%) και η ΔΗΜΑΡ (1,4%).
Ακόμη, το 11% δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 8,2% απαντούν «άλλο κόμμα» και το 5% επιλέγει «λευκό- άκυρο». Οπως επισημαίνουν εκλογικοί παρατηρητές, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «διασφαλιστεί», αφού ένα μεγάλο ποσοστό, που πλησιάζει το 20%, ανήκει στους αναποφάσιστους. Συγκεκριμένα, 8,2% απαντά «άλλο», 11% είναι αναποφάσιστοι και 5% επιλέγει «άκυρο, λευκό».
Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ακόμη ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, με διαφορά δέκα μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 26% απάντησε «κανένας».
Το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή φθάνει στο 57%, έναντι 37% που προτιμούν πρόωρες κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου