Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ντ. Μπακογιάννη: Ευρύτατο πλαίσιο συναίνεσης και εκλογές το Φθινόπωρο

Επιδίωξη ενός «πλαισίου ευρύτατης συναίνεσης» που θα περιλαμβάνει εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας και συμφωνία για εκλογές το φθινόπωρο ζήτησε εκ νέου η Ντόρα Μπακογιάννη. 
Επέμεινε ότι θα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες από
την κυβέρνηση.
«Οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα προέλθουν εκ των πραγμάτων από τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο...Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Από εκεί και πέρα, αν βρούμε απόλυτη άρνηση, επιμερίζονται και οι ευθύνες» ανέφερε.  
Η πρώην υπουργός όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή της στο Βήμα Fm για τις προτάσεις περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού ξεκαθάρισε ότι η ίδια ουδέποτε έχει μιλήσει για κάτι τέτοιο. 
«Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Το τονίζω, για να είμαι σαφής. Δεν το έχω πει ποτέ» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη. 
«Αυτό που έχω πει είναι ότι θα μπορούσε να οριστεί μια ημερομηνία εκλογών. Το φθινόπωρο, κάποια στιγμή, μετά την τουριστική περίοδο» είπε. 
 Στο ερώτημα τι θα άλλαζε αν οι εκλογές γίνουν πχ το Φθινόπωρο η πρώην υπουργός επεσήμανε ότι μέχρι τότε θα έχει επέλθει συμφωνία με τους δανειστές και η Ελλάδα θα έχει το δίχτυ ασφαλείας.
Εκτίμησε πως όσα λέει σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι « αυτά που κάνουν μεγάλη ζημιά» και προέβλεψε πως «θα προσγειωθούν απότομα». 
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αλλαγής υποψηφίου στην τρίτη ψηφοφορία η κ. Μπακογιάννη τόνισε με έμφαση πως η προεδρική εκλογή δεν είναι θέμα προσώπου. 
Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Η αβεβαιότητα για την οικονομία είναι καταστροφή

«Όλοι έχουν πει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Δήμα. Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά εκλογών. Προτάσσουν και χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνει το Σύνταγμα και προτάσσουν το αίτημα για εκλογές έναντι της συναινετικής διαδικασίας που προτείνει το Σύνταγμα για την εκλογή ΠτΔ.
Η κ. Μπακογιάννη πήρε καθαρές αποστάσεις από την δήλωση του Αδωνι Γεωργιάδη ότι αν πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά θα καταστραφεί η οικονομία.    
«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι ότι η αστάθεια για την οικονομία είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει. Η αβεβαιότητα για την οικονομία είναι καταστροφή» είπε η κ. Μπακογιάννη. 
Για τη συνάντηση Μητσοτάκη - Καμμένου περιορίστηκε να αναφέρει ότι «εντάσσεται σ’ αυτήν την προσπάθεια, να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει σε όλους να στηρίξουν τον κ. Δήμα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου