Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Συναινετική εκλογή Προέδρου και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επανέφερε την πρότασή του για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Συντονιστική Γραμματεία της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, κλείνοντας επίσης και όλα τα σενάρια περί κυβέρνησης ειδικού
σκοπού.
Παρά το «άγονο» αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια στον τρίτο γύρο για πιο «ώριμες» σκέψεις από τους βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο πρώτος γύρος της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν «κυριολεκτικά άγονος», «άγονος για τους δημοκρατικούς θεσμούς, για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα και τη διεθνή εικόνα της χώρας» τόνισε ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος 
Ο κος Βενιζέλος είπε ότι εν όψει και τον επόμενων ψηφοφορίων υπάρχει το περιθώριο για πιο ώριμες σκέψεις, υπογραμμίζοντας ότι η προεδρική πλειοψηφία είναι μία πλειοψηφία συναίνεσης και όχι μία κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα πρέπει να σκεφτούν με πιο υπεύθυνο τρόπο, έτσι ώστε, όλες οι δυνάμεις του Δημοκρατικού τόξου να αντιμετωπίσουν δύο θέματα, την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και μετά τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.
«Επαναφέρω την πρόταση για την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία είναι πια επιτακτική. Τώρα είναι η στιγμή να πετύχουμε αυτά που πρέπει να πετύχουμε ως τόπος», είπε στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε: «Xρειαζόμαστε τη στήριξη όλων των δυνάμεων του Έθνους, όποιος θέλει να βοηθήσει πρέπει να βοηθήσει τώρα».
«Δεν μιλάμε για κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν κυβερνήσεις ειδικού σκοπού. Υπάρχουν κυβερνήσεις με πλήρεις συνταγματικές αρμοδιότητες» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας με σαφή τρόπο τη φημολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου