Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Παπανδρέου: Ετοιμος για νέο κόμμα

Το ενδεχόμενο των βουλευτικών εκλογών μετά το χτεσινό αποτέλεσμα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας φαίνεται να είναι πιθανό και στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο δείχνουν να είναι έτοιμοι για τη δημιουργία κόμματος. Από την Κοζάνη, όπου θα μιλήσει σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της έκθεσης
«από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να υποστηρίξει την πρότασή του για εθνική συνεννόηση, έστω και την ύστατη στιγμή, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να καυτηριάσει τη στάση της κυβέρνησης για την εκλογή Προέδρου, αφήνοντας αιχμές κατά του Αν. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου, ότι οδηγούν τη χώρα σε εκλογές και δεν αναζητούν λύσεις προς το συμφέρον του ελληνικού λαού.
Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο είχε αναφέρει στην πρόσφατη ανακοίνωσή του, ότι μαζί με την κυβέρνηση συναγωνίζονταν ποιος θα σκίσει γρηγορότερα το Μνημόνιο. «Καμία σοβαρότητα, καμία νέα μεταρρύθμιση της προκοπής, καμία επιλογή που να συνεισφέρει προστιθέμενη αξία στις θυσίες του ελληνικού λαού και να αξιοποιεί τα πρωτοφανή αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας», είχε αναφέρει ο Γ. Παπανδρέου και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στελέχη που πρόσκεινται στον Γ. Παπανδρέου αναφέρουν, ότι η επίσπευση της προεδρικής εκλογής και ο τρόπος, με τον οποίο ανακοινώθηκε το όνομα του Στ. Δήμα από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποτελούν σχέδιο για να ...δραπετεύσουν από την κυβέρνηση ο Αν. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος, πετώντας την καυτή πατάτα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται, ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θ. Μωραΐτης που ανήκει στον κύκλο επιρροής του πρώην Πρωθυπουργού, είχε χρησιμοποιήσει βαρύτατους χαρακτηρισμούς, μεταξύ των οποίων και «τυχοδιωκτικά μυαλά» για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο αναφέροντας, ότι παίζουν τη χώρα στα ζάρια και για τον ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει, ότι είναι ...παιδική χαρά με σπασμένες κούνιες.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου