Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Ποιοί βουλευτές γυρίζουν σπίτι - ποιοί αλλάζουν κόμμα

Τις πρώτες εσωκομματικές ριπές κατά του Αντώνη Σαμαρά και του επιτελείου του προκαλεί η άγονη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Την ίδια στιγμή «γαλάζιοι» βουλευτές σκέφτονται πολύ σοβαρά να μην κατέλθουν στον προεκλογικό στίβο και να ιδιωτεύσουν.

Τις πρώτες εσωκομματικές ριπές κατά του Α. Σαμαρά και του επιτελείου του προκαλεί η άγονη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες προς αποχώρηση οδεύουν οι Προκόπης Παυλόπουλος και ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο πρώτος σκέφτεται να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, ενώ ο δεύτερος έλεγε στο περιστύλιο της Βουλής ότι έχει πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει.
Ανάλογες σκέψεις κάνουν και πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν έχουν πολιτική στέγη αλλά και συνάδελφοι τους από κόμματα της αντιπολίτευσης. Για παράδειγμα ο Νίκος Τσούκαλης και ο Θωμάς Ψύρρας από την ΔΗΜΑΡ έχουν ήδη αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να «πάνε σπίτι τους» . Οι προαναφερόμενοι συνδέουν την τελική τους απόφαση με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος τους και με την πρόθεση του Φώτη Κουβέλη να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση αυτή και οι δύο θα ολοκληρώσουν τον πολιτικό τους βίο. Εκτός Βουλής θα μείνει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος που θα επιστρέψει στα δικαστήρια.

Μετακινήσεις βουλευτών

Οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν και μετακινήσεις βουλευτών.
Οι πυκνές πολιτικές εξελίξεις είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν και μετακινήσεις βουλευτών.
Συγκεκριμένα οι Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραίτης και Συμεών Κεδίκογλου φέρονται να ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου στον νέο πολιτικό σχηματισμό που θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.
Την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να χτυπήσουν οι ανεξάρτητοι  βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Θόδωρος Παραστατίδης (αν και για τους δύο πρώτους έχει βγάλει κόκκινη κάρτα ο Μανώλης Γλέζος) , Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη.
Οι Σπύρος Λυκούδης , Γρηγόρης Ψαριανός, Πέτρος Τατσόπουλος θα ακολουθήσουν τον Σταύρο Θεοδωράκη με το Ποτάμι. Κατά πληροφορίες ανάλογα σκέφτονται να πράξουν και οι Νίκη Φούντα και Κατερίνα Μάρκου.
Στην ΝΔ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επιστρέψουν οι Γιάννης Κουράκος  Παναγιώτης Μελάς και Γιώργος Κασαπίδης . Και οι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν Σταύρο Δήμα.  
Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, πληροφορίες θέλουν τον ανεξάρτητο Χρήστο Αηδόνη να επιστρέφει στα «πατρώα» εδάφη, ενώ ο Βύρων Πολύδωρας φέρεται να μετακινείται στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Αντιδράσεις στη ΝΔ για αποτυχία εκλογής ΠτΔ

«Εμείς δε βλέπαμε πουθενά πουθενά το μαξιλαράκι των 180» υπογραμμίζουν  βουλευτές της ΝΔ. 
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις εντός της ΝΔ για την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, βουλευτές δεν διστάζουν να επιτεθούν κατά του Πρωθυπουργού αλλά και των συνεργατών του, χρεώνοντας τους άστοχες ενέργειες και εσφαλμένες προβλέψεις σε σχέση με το όλο εγχείρημα. «Γαλάζιοι» βουλευτές υποστηρίζουν συγκεκριμένα ότι οι εκτιμήσεις προς τον Αντώνη Σαμαρά ήταν υπέρ του δέοντος αισιόδοξες και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, εξωπραγματικές.
«Εμείς δεν βλέπαμε πουθενά το μαξιλαράκι των 180 βουλευτών» που επέμεινε ότι διαθέτει ο Αντώνης Σαμαράς για να εκλεγεί ο ΠτΔ. Αντίθετα, υπογραμμίζουν, ξέραμε με βάση και την πολιτική γεωγραφία της Βουλής ότι δεν θα παίρναμε μαζί μας  πάνω από 170 βουλευτές. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου