Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι του Ποταμιού

Στην τελική ευθεία έχει μπει το Ποτάμι για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων μετά την προκήρυξη των εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου. 
Οι υποψήφιοι του Ποταμιού προέρχονται από τέσσερις δεξαμενές: προσωπικότητες εμβέλειας που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας, υποψήφιοι με απήχηση σε τοπικό επίπεδο
, εθελοντές που έχουν δοκιμάσει τη σχέση τους με το Ποτάμι και στελέχη που εντάχθηκαν στο Ποτάμι και προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους χωρίς όμως να συμβολίζουν το παλαιό στην πολιτική ζωή.
Τα ονόματα για το επικρατείας
Για το ψηφοδέλτιο επικρατείας συζητούνται τα ονόματα των:     
  • Αλέξανδρου Μαλλιά, πρέσβης επί τιμή
  • Αχιλλέα Γραβάνη, καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης
  • Γιώργου Παυλάκη ερευνητή στο Μέριλαντ
  • Αννα Ευφραιμίδου-Παπασταύρου, ιδρύτρια της πρώτης μονάδας μεταμόσχευσης μυελού στην Αθήνα
Από τους Μεταρρυθμιστές αναμένεται να είναι υποψήφιος ο Σπ.Λυκούδης στην Α' Αθήνας ή στο Επικρατείας ενώ στα ψηφοδέλτια του Ποταμιού χωρίς να έχει κλειδώσει ακόμα η εκλογική περιφέρεια που θα είναι υποψήφιοι εντάσσονται οι Γρ. Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου (πρώην ΔΗΜΑΡ),  Π. Τατσόπουλος (πρώην ΣΥΡΙΖΑ) ενώ και η Νίκη Φούντα συζητά για την ένταξή της στο Ποτάμι. 
Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας στην Ευρυτανία, στην Α' Θεσσαλονίκης  η Χριστίνα Ταχιάου και ο Σπύρος Πέγκας, στη Ροδόπη  ο Ιλχάν Αχμέτ, στο Ηράκλειο Κρήτης θα είναι υποψήφιος ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Σπύρος Δανέλλης, στην Αρκαδία ο Μάκης Παπούλιας, στη Σάμο η Αναστασία Μήλιου, στην Α' Αθήνας η Μελίττα Γκουρτσογιάννη, στην Αττική ο Γιώργος Μαυρώτας και στη Β' Αθήνας η Ζωή Αποστολοπούλου, Από την δεξαμενή των εθελοντών θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια η επιχειρηματίας στα Ιωάννινα, Αθηνά Κολιονάσιου, 45 ετών, ο 27χρονος περιβαλλοντολόγος στην Ξάνθη Δημήτρης Γρηγοριάδης, το τραπεζικό στέλεχος στην Πάτρα Γιάννης Λάζαρης ο 30χρονος δικηγόρος από τη Θήβα, Δημήτρης Μπάκας κ.ά.
Υποψήφιοι βουλευτές αναμένεται να είναι οι  Αντώνης Καφετζόπουλος, νυν δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Περικλής Βαλλιάνος, Γεράσιμος Γεωργάτος (προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ), Στέφανος Ψημένος, Παναγιώτης Καρκατσούλης στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης, Αντιγόνη Λυμπεράκη (προέρχεται από την  «Δράση», ο ηθοποιός  Νίκος Ορφανός, Χλόη Βλασσοπούλου, Αννα Λυδάκη, Κίμων Χατζιμπίρος κ.ά.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου