Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δραγασάκης από ΕΚΤ: «Ορατός και ρεαλιστικός ο στόχος μιας συμφωνίας»

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΕΚΤ δήλωσε μετά το τέλος της σχεδόν δίωρης συνάντησής του ιδίου και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για οικονομικά θέματα Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Μάριο Ντράγκι, ο Αντιπρόεδρος της
ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης προσέθεσε ότι συζητήθηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις καθώς και ότι η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε την άποψη στον κ. Ντράγκι ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος των κ.κ. Δραγασάκη και Τσακαλώτου ήταν διπλός:
Να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA), δηλαδή ότι δεν θα αυξηθεί αύριο Τετάρτη το ποσοστό απομειώσεως που εφαρμόζει η ΕΚΤ στα ελληνικά ενέχυρα.
Να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δισ. ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα έδινε βραχυπρόθεσμα ανάσα ρευστότητας στην κυβέρνηση.
Κύκλοι της ΕΚΤ αναφερόμενοι στο περιεχόμενο της συνάντησης δήλωσαν πως κατά τη διάρκεια της «εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου