Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μπακογιάννη: Η ΝΔ δεν κινδυνεύει από διάσπαση, αλλά από διάλυση

Σε συνέντευξη της στη «Real News»η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη κάνει λόγο για συμφέροντα που «επιθυμούν τη διάλυση της Νέας Δημοκρατίας», τα οποία όμως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «δεν είναι η ώρα να ονοματίσω».
Η κ. Μπακογιάννη προειδοποιεί ότι αν συνεχίσουν την «ευγενή» τους προσπάθεια, θα το πράξει. Αναφορικά με το φιάσκο των εσωκομματικών
εκλογών του κόμματος, δεν αποκλείει τη πιθανότητα η διαδικασία να υπονομεύθηκε με δόλο, καθώς όπως λέει, «δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπήρξε τόση ανικανότητα».
Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι το 2009- στις τότε εσωκομματικές εκλογές- «δεν συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που έπρεπε με βάση τον υποτιθέμενο αριθμός των ψηφισάντων», ενώ όπως τονίζει, «όταν ζήτησα τα τελικά αποτελέσματα, ανά τμήμα, δεν τα πήρα ποτέ».
Αναφέρει ότι τώρα δεν είναι κίνητρο της το «γινάτι»- όπως της χρεώνουν κάποιοι, που τους χαρακτηρίζει «αφελείς»- αλλά η επιθυμία της να προφυλάξει την Νέα Δημοκρατία από επανάληψη αντίστοιχων καταστάσεων.
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι το κόμμα, «δεν κινδυνεύει από διάσπαση, αλλά από διάλυση». Τέλος αναφορικά με την εκλογή νέου προέδρου, η κ. Μπακογιάννη χαρακτηρίζει ως μια «μια τεράστια δομική και θεσμική αδυναμία»,  την προοπτική της εκλογής ενός εξωκοινοβουλευτικού προέδρου, «φωτογραφίζοντας» έτσι τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου