Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Γεννηματά προς Τσίπρα: Έλα στη Βουλή και καταψήφισε τις μειώσεις

Ρελάνς στην πρόταση Τσίπρα έκανε η Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη ο κύριος Τσίπρας δεν παρουσίασε καμία συγκεκριμένη πρόταση στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό.

Περιορίστηκε σε γενικόλογες αναφορές καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο πως διαφωνούν με τις μειώσεις κύριων συντάξεων. Εκεί η κυρία Γεννηματά , ξεκαθάρισε πως "Το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσουμε μειώσεις στις συντάξεις σε καμία περίπτωση".
Εκεί και αφού είχε προηγηθεί η "έκρηξη" του πρωθυπουργού η κυρία Γεννηματά του είπε "Ελάτε στη Βουλή κύριε Τσίπρα και μην ψηφίσετε μειώσεις συντάξεων, είναι τόσο απλό". Ο κύριος Τσίπρας δεν είχε απάντηση στην προτροπή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν πως αυτή η σύσκεψη έγινε για δύο λόγους.
Πρώτος λόγος, να κάνει τον καλό ο κύριος Τσίπρας κυρίως στους ευρωπαίους σοσιαλιστές δείχνοντας πως εκείνος επιδιώκει τη συναίνεση σε μια προσπάθεια να αποτάξει από πάνω του τον χαρακτηρισμό του ακραίου.
Ο δεύτερος λόγος είναι πως για ακόμη μία φορά στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν πως ο κύριος Τσίπρας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς στο προεδρικό Μέγαρο για να πιέσει τους βουλευτές του κομματός του, δείχνοντας πως η αντιπολίτευση θέλει να ρίξει την κυβέρνηση και με αυτό τον τρόπο να αναγκαστούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν την κυβέρνηση.
Για τη Χαριλάου Τρικούπη λοιπόν η λύση για να μη μειώσει τις συντάξεις ο κύριος Τσίπρας, πρέπει να πάει στη Βουλή και να μην ψηφίσει μείωση στις συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου