Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Προς παραίτηση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής -Διαφωνεί με τα μέτρα

Θέμα ωρών είναι η παραίτηση και η αποχώρηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Α' Αθήνας και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος διαφωνεί με την ψήφιση των προαπαιτούμενων και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να περιμένει τη βραδινή ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σακελλαρίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα το πρωί. Του εξέφρασε τις διαφωνίες του για τα μέτρα, ωστόσο ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θέλω α λα καρτ ψηφοφορίες, αν διαφωνείς, παραιτήσου και δώσε την έδρα», του είπε. Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα και προς τους υπόλοιπους διαφωνούντες βουλευτές.
Επικριτικοί βουλευτές και υπουργοί
Οι ενστάσεις των βουλευτών το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν επίμονα, με σημείο τριβής τη διάταξη για την επιβολή φόρου στο κρασί, ενώ μούδιασμα υπήρξε και για τις ρυθμίσεις που αφορούν στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. 
Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν φωνές, ούτε και ένταση στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ΚΟ, ακολούθησε «βροχή» ερωτήσεων προς τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη για τους πλειστηριασμούς (ποιοι πληρούν τα κριτήρια για ρύθμιση, ποιο θα είναι το εισόδημα, οι εγγυητές κ.λπ.) και διατυπώθηκε έντονος προβληματισμός για το κρασί.

Οι ευθείες βολές ήρθαν τόσο από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης -τους Βαγγέλη Αποστόλου και Μάρκο Μπόλαρη- όσο και από αρκετούς βουλευτές της περιφέρειας, οι οποίοι εκλήθησαν να βάλουν… νερό στο κρασί τους και να υπερψηφίσουν ακόμα μια σκληρή δέσμη μνημονιακών μέτρων που δεν θυμίζει σε τίποτα τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου