Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Φοβούνται τις εκπλήξεις στην ψηφοφορία της Βουλής

Δύο μήνες μετά την επανεκλογή της η κυβέρνηση αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν την πρώτη σοβαρή κρίση με το Μαξίμου να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για την αποψινή ψηφοφορία που θα ξεκλειδώσει την δόση των 2+10 δισ.
Η κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει και να λάβει
την παραίτηση του στενού συνεργάτη στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ήταν και ένα μήνυμα προς... υποψήφιους αντάρτες, την ώρα που και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος αντιμετωπίζει «άλυτο» πρόβλημα με τον Νίκο Νικολόπουλο. Ο αχαιός πολιτικός λέει ότι θα καταψηφίσει, αλλά σε αντίθεση με τον Σακελλαρίδη, απορρίπτει το αίτημα Καμμένου να παραδώσει την έδρα του.

Το παρασκήνιο με Σακελλαρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού , χθες το βράδυ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη με τον τελευταίο να ζητά αλλαγές σε πολλές από τις διατυπώσεις του ν/σ, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.  
Στην επιστολή παραίτησής του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι σαφής ότι δεν μπορει να ψηφίσει τα προτεινόμενα μέτρα. «Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο» αναφέρει.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του στην κυβερνητική πολιτική όταν αρνήθηκε να αναλάβει ξανά την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά παράλληλα αρνήθηκε να γίνει υπουργός στην νέα κυβέρνηση Τσίπρα μετά τις εκλογές, ακόμα και να καταλάβει την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που του είχε προταθεί.
Αποφάσισε να παραμείνει απλός βουλευτής διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς με την ομάδα των 53+ και κάνοντας συχνές συναντήσεις με πρώην συνεργάτες του και συντρόφους του από τον ΣΥΡΙΖΑ στο αγαπημένο του στέκι, στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα οι συνάδελφοί του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι δεν είχαν ακούσει το χρώμα της φωνής του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στις συνεδριάσεις των οργάνων στη Βουλή.

Δεν είναι μόνο Σακελλαρίδης

Ο πρωθυπουργός μπορεί να έστειλε το μήνυμα, μένει να δούμε απόψε στη Βουλη αν αυτό θα παραληφθεί από τους «επίφοβους» για διαφοροποίηση κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η Βασιλική Κατριβάνου και ο Χρήστος Καραγιαννίδης είχαν ψηφίσει παρών στην συμφωνία με τους δανειστές, ωστόσο εάν δεν ψηφίσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις τότε αμφισβητούν ευθέως την …επιτυχία της διαπραγμάτευσης του Ευ. Τσακαλώτου, ο οποίος εκ μέρους της ομάδας των 53+ διεκδίκησε την συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια στις πρόσφατες εκλογές.
Επίσης ο υποψήφιος «αντάρτης» φέρεται ο  Στάθης Παναγούλης που έχει εκφράσει την δυσφορία του για την σύνθεση των ψηφοδελτίων αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο κατατίθενται τα νομοσχέδια – είχε αποχωρήσει από την συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής δηλώνοντας ότι δεν έχει μαγικές ικανότητες να διαβάσει 300 σελίδες σε λίγες ώρες.
Παράλληλα στην κοινοβουλευτική ομάδα ο βουλευτής ΦλώριναςΚων. Σέλτσας δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την ρύθμιση για την φορολόγηση του κρασιού ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλοι βουλευτές από περιοχές με παραγωγή κρασιού καθώς πιέζονται από οινοπαραγωγούς των περιφερειών τους.
Επίσης σφόδρα ενοχλημένος από τον φόρο στο κρασί εμφανίζεται ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, χωρίς βέβαια να τίθεται θέμα διαφοροποίησης.

Ο ...αντάρτης Νικολόπουλος

Θεωρείται βέβαιο, εκτος συγκλονιστικού απροόπτου, ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός των 155 βουλευτών θα καταγράψει απόψε μια απώλεια, καθώς ο Νικος Νικολόπουλος των ΑΝΕΛ σε μια καταιγίδα συνεντεύξεων ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ είπε ότι την ίδια στάση θα κρατήσει και για το Ασφαλιστικό.
Με μια κίνηση αλά Τσίπρας,ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένοςζήτησε την εδρα του Αχαιου: «Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, αλλά ο Νικολόπουλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να του κάνει τη χάρη: Σε μια φαρμακερή δήλωση, πέταξε το γάντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ:  «Την έδρα τη δίνουν και την αφαιρούν μόνον οι πολίτες. Άλλωστε έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία και είχε δίκιο» επεσήμανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ για να προσθέσει στο ίδιο ύφος :«Η πολιτική μου άποψη, θέση και στάση είναι γνωστή. Και δεν άλλαξε ποτέ: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη! Δηλαδή, αυτό που λέγαμε όλοι προεκλογικά, με πρώτο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο στις ομιλίες του». 
H συνέχεια προφανώς θα δοθεί μετά το τέλος της αποψινής ψηφοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου