Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Λαφαζάνης: «Μουσειακό είδος θα αποτελούν σε λίγο οι αγρότες»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΕ με τη συντονιστική επιτροπή αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων τόνισε ότι «τα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος των αγροτών δεν είναι απλώς ένα πλήγμα για τον αγρότη. Αυτό το οποίο, δυστυχώς, σχεδιάζει και προωθεί η κυβέρνηση με τα μέτρα αυτά είναι ο αφανισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς και κυριολεκτούμε όταν λέμε
αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς. Με αυτά τα μέτρα, αν εφαρμοστούν, ο αγρότης θα γίνει μουσειακό είδος. Η αγροτική παραγωγή θα περάσει σε σύγχρονους τσιφλικάδες».
Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ είχε την ευκαιρία να ακούσει από πρώτο χέρι τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα ο αγροτικός κόσμος και τον αγώνα που διεξάγει απέναντι στην κυβερνητική επίθεση, όπως ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.
«Όπως βλέπετε, όμως, όλη η Ελλάδα βράζει. Όλοι οι δρόμοι έχουν κλειστεί από τους αγρότες. Έχει ξεκινήσει ένας μεγάλος αγώνας που δεν θα σταματήσει εάν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τα μέτρα. Και τα μέτρα αυτά δεν θα περάσουν. Το λέω απολύτως κατηγορηματικά» επισήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.
«Συναντάμε ένα απίστευτα μεγάλο αγωνιστικό τείχος στην ύπαιθρο ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα. Θα έχουμε μεγάλες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε ο Π. Λαφαζάνης και κατέληξε:
«Η ΛΑΕ στηρίζει το μεγάλο κίνημα των αγροτών. Αυτό το κίνημα οδεύει σε μια μεγάλη εξέγερση που ανακαλεί μνήμες Κιλελέρ. Διότι η αγροτιά δίνει σήμερα αγώνα επιβίωσης ενάντια στην προοπτική των νέων εταιριών-«τσιφλικιών” στη χώρα μας.
Η αγροτιά θα νικήσει. Είμαστε στο πλευρό της. Είμαστε στο πλευρό του επαγγελματία, του συνταξιούχου, του μισθωτού που κινδυνεύει να μην πάρει σύνταξη, του νεολαίου που δεν θα δει σύνταξη ποτέ και την θεωρεί πια άπιαστο όνειρο. Όλες αυτές οι κοινωνικές τάξεις πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο, που μπορεί να σπάσει το μνημονιακό τείχος και να ανοίξει μια καινούργια αντιμνημονιακή και προοδευτική πορεία για τη χώρα μας».
Στη συνάντηση, που έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΛΑΕ στην Αθήνα, συμμετείχαν εκ μέρους της Λαϊκής Ενότητας ο επικεφαλής της Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τα στελέχη της Δημήτρη Στρατούλη και Θανάση Πετράκο. Την αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών αποτελούσαν πρόεδροι και εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, την Πανελλήνια Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματιών Αλιευτιών Σκαφών, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Φωτοβολταϊκών και Αγροτικών Θεμάτων, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, τον ΤΟΕΒ Ελλάδας, την Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Λάρισας και το Συντονιστικό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου