Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΣΕΒ: Δεν πάνε καλά οι επενδύσεις στην Ελλάδα -Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Eldorado Gold

ΣΕΒ: Δεν πάνε καλά οι επενδύσεις στην Ελλάδα -Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Eldorado GoldΗ Eldorado Gold αποτελεί έναν μακροπρόθεσμο επενδυτή στην Ελλάδα και η ζημιά που προκαλείται από τα εμπόδια που θέτει το υπουργείο Ενέργειας είναι πολύ μεγαλύτερη από την επένδυση.
Το παράδειγμα της Ελληνικός Χρυσός και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την επένδυση στις Σκουριές και το πάγωμα των εργασιών, καθώς δεν έχει πάρει ακόμη τη
σχετική έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg, κάνοντας λόγο για αρνητικό επενδυτικό κλίμα.
Ειδικότερα, ο κ. Φέσσας ανέφερε ότι ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός έχει δηλώσει  «σε κάποιο βαθμό»  ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις, οι αποφάσεις των υπουργών του έχουν στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα το οποίο απειλεί να κρατήσει μακριά τους νέους επενδυτές και να αποθαρρύνει τους υφιστάμενους. Επικαλέστηκε πρόσφατες αποτυχίες της Eldorado Gold Corp στο σχεδιασμό της για την ανάπτυξη του ορυχείου στη βόρεια Ελλάδα - επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ , που συναντά εμπόιδια για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος από το υπουργείο Ενέργειας.
«Είναι ένα μακροπρόθεσμο επενδυτή στην Ελλάδα», δήλωσε ο Φέσσας. «Η ζημιά είναι πολύ υψηλότερα."
Στο δημοσίευμα του  Bloomberg, υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, η Eldorado Gold  ανέστειλε το έργο στο ορυχείο λόγω της στάσης της κυβέρνησης - ανακοίνωση που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην τιμή της μετοχής της εταιρίας από το Δεκέμβριο του 2008. Τον περασμένο μήνα, Έλληνας Υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης είπε Eldorado χρυσό Διευθύνων Σύμβουλος Paul Wright  βραχυκύκλωμα των μετοχών της δική του εταιρεία, έναν ισχυρισμό που ο ανθρακωρύχος που ονομάζεται «απόλυτη ανοησία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου