Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Στο φουλ οι μηχανές ενόψει Προγραμματικής Συνδιάσκεψης

Στο φουλ οι μηχανές ενόψει Προγραμματικής Συνδιάσκεψης
Με εντατικούς ρυθμούς κινούνται σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΠΑΣΟΚ ακόμα και μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Αφορμή για την «εργασιοθεραπεία» αποτελεί η Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου, αλλά και
η οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη, σήμερα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, στη Χαριλάου Τρικούπη, μεταξύ στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Κινήσεις Πολιτών) προκειμένου να συζητηθούν τα πρώτα κείμενα των εισηγήσεων ενόψει Προγραμματικής Συνδιάσκεψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κείμενα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης,  ήταν για την Παιδεία, το Πολιτικό Σύστημα, την Ευρώπη και την Διοικητική Μεταρρύθμιση, ενώ παρόμοιες συσκέψεις έχουν προγραμματιστεί και για την Τετάρτη.  
Σύμφωνα με στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έχουν συγκροτηθεί δύο κεντρικές ομάδες. Η μια για την διαμόρφωση της Διακήρυξης, δηλαδή, το πολιτικό πλαίσιο αρχών, στην οποία υπεύθυνος έχει οριστεί ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Ομάδα των Προγραμματικών θέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 200 στελέχη έχουν δουλέψει πάνω στα κείμενα και τις εισηγήσεις, οι οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν στην Πανελλαδική Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Την επιμέλεια και τον συντονισμό των ομάδων εργασίας έχουν αναλάβει οι: Χρήστος Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Χατζησωκράτης από ΔΗΜΑΡ και Γιάννης Τούντας από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
Επίσης, η Χαριλάου Τρικούπη, το επόμενο χρονικό διάστημα, προχωρά στην πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ με βάση το τρίπτυχο Ενότητα – Διεύρυνση – Ανανέωση, στόχο την αναδιάταξη των δυνάμεων του.
Δεύτερος στόχος για το ΠΑΣΟΚ αποτελεί η ισχυροποίηση του σχήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου αυτό, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, θα επιτευχθεί με την οργανωτική συγκρότηση του κόμματος σε περιφερειακό επίπεδο.
Αναφορικά με το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, τόσο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και τα στελέχη το κόμματος δίνουν μεγάλη σημασία στην Επιτροπή Διαλόγου και Θέσεων για την διαμόρφωση πολιτικών θέσεων προγραμματικής σύγκλισης, η οποία συγκροτήθηκε μετά από τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, έτσι ώστε να αποτελέσουν τη βάση για την συμπόρευση και προοδευτική συμμαχία όλων των δυνάμεων του ευρύτερου χώρου.
«Μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής και διαλόγου, χωρίς αποκλεισμούς, δημιουργούμε ένα ισχυρό, δυναμικό, προοδευτικό, πλειοψηφικό ρεύμα με αυτόνομο λόγο και αποφασιστικό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε επιστολή της που απέστειλε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, τις επόμενες ημέρες, θα αποσταλούν από την Χαριλάου Τρικούπη, όλα τα σχέδια των εισηγήσεων για τις ενότητες πολιτικής που θα απασχολήσουν τις εργασίες της συνδιάσκεψης, ενώ τα κείμενα αυτά, θα συζητηθούν στην σε ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016,με την συμμετοχή και των Γραμματέων των Ν.Ε από όλη την Ελλάδα.
Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, σημείωσε ότι «η επικείμενη Προγραμματική Συνδιάσκεψη έρχεται σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία έχει κορεστεί από λόγια και υποσχέσεις, αναζητώντας λύσεις προοδευτικές και κοινωνικά δίκαια λύσεις για το σήμερα αλλά και προοπτική για το αύριο.
Ο κ. Ξεκαλάκης υποστηρίζει ότι «μέσα από τη δουλειά που γίνεται μέσα από τους τομείς πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, από στελέχη που προέρχονται από την κοινωνία και έχουν προβλήματα και αγωνίες εξίσου με τον κάθε έλληνα πολίτη, φιλοδοξούμε να ανατρέψουμε το κλίμα αποπολιτικοποίησης και συντηρητισμού που διέπει την πλειοψηφία του λαού μας».
«Η Συνδιάσκεψη είναι το μεγάλο στοίχημα για να αποδείξει η παράταξη ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών. Και θα το κερδίσουμε», τόνισε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ependisinews.gr 
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ, στις 6 Μαΐου, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, για την συζήτηση και έγκριση των σχετικών εισηγήσεων.

Επίσης, το τριήμερο 7-8- 9 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις διαλόγου στις πρωτεύουσες όλων των νομών.
Τέλος, η πολιτική – προγραμματική συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πραγματοποιηθεί στις και 15 Μαΐου 2016, με δικαίωμα συμμετοχής όλων των μελών της ΚΠΕ και των Γραμματέων των Ν.Ε και των Γραμματειών των Τομέων.

ependisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου