Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Αντιπαράθεση Τσίπρα με ξενοδόχους: "Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία"

Αντιπαράθεση Τσίπρα με ξενοδόχους: "Από το 2018 το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία" - Κεντρική ΕικόναΔημόσια αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του πρόεδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδη ξέσπασε στην 24η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στην επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης λέγοντας ότι θα προκαλέσει ασυμμετρία η εφαρμογή του, καλώντας τον Πρωθυπουργό να σταθεί αλληλέγγυος.
Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, αντέδρασε στην κριτική του Προέδρου του ΣΕΤΕ, επισημάονοντας ότι το τέλος διανυκτέρευσης, παρά την επιμονή των δανειστών, μετατίθεται για το 2018, ενώ για τον ΦΠΑ στη διαμονή σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση δεχόταν χωρίς διαπραγμάτευση τις προτάσεις των δανειστών, προοριζόταν στο 23%, αντί για 13% που καταλήξαμε.
Επίσης, ανέφερε ότι η Ελλάδα παραμένει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας και ότι «
Παράλληλα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ασφάλειας γιατην χώρα μας, επισημαίνοντας ότι "η αβεβαιότητα μπορεί να δώσει τη θέση της στη σταθερότητα".
Στάθηκε στη σημασία του τουρισμού για την ελληνική οικονομία, σημειώνοντας ότι πέρσι σημειώθηκε ρεκόρ στις αφίξεις, ενώ αναφέρθηκε σε δύο αιτήματα του τουριστικού κλάδου, τη διασφάλιση περιβάλλοντος οικονομικής και κοινωνικής σταθερότηταςκ και την εγγύηση της ασφάλειας.
Χαρακτήρισε τον τουρισμό «πηγή αισιοδοξίας» στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, ενώ τόνισε ότι θα είναι πάλι η «αιχμή του δόρατος» για την ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου