Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Τσίπρας στην Π.Γ:Κορυφαίο ζήτημα η ανασυγκρότηση του κόμματος

Αποτέλεσμα εικόνας για tsiprasΓια την διαπραγμάτευση και τις εν εξελίξεις συζητήσεις ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 24ης Μάιου συζητούν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισηγητική του τοποθέτηση
ανέφερε ότι η   θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης και η αναμενόμενη θετική εξέλιξη στο στόχο ελάφρυνσης του χρέους θα σηματοδοτήσουν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για την ελληνική οικονομία, κυρίως, όμως, για την ελληνική κοινωνία, που τόσο έχει υποφέρει τα τελευταία 6 χρόνια.
«Αυτό το πέρασμα απαιτεί σοβαρό σχέδιο, αποφασιστικότητα και όχι επανάπαυση» είπε και πρόσθεσε «Η Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, καταφέρνει να δημιουργήσει συνθήκες εξόδου από την κρίση. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι, ακόμα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα».
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι σε αυτήν την κατεύθυνση το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κόμματος  είναι κορυφαίο.
«Το αμέσως επόμενο διάστημα οφείλουμε να σχεδιάσουμε με τον πιο οργανωμένο τρόπο την πορεία προς το Συνέδριο, την κομματική ανασυγκρότηση  και το άνοιγμα του κόμματος στις κοινωνικές δυνάμεις που εκπροσωπεί» ανέφερε. 


Σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό της Ζακύνθου Stigma 97,6 η Ολγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα δεν είναι νέα αλλά όσα συμφωνήθηκαν τον Ιουλίο, χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον.

«Δεν είναι επιπλέον μέτρα αυτά τα οποία έρχονται σήμερα αλλά είναι αυτά που έχουν συμφωνηθεί τον Ιούλιο» τόνισε και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία πήρε και την έγκριση του ελληνικού λαού, τον Σεπτέμβριο».

Για την αξιολόγηση ανέφερε ότι «αυτά τα οποία έχουμε, όχι μόνο ως αίσθηση, όχι μόνο ως άποψη αλλά και ως δεδομένα με βάση τις δηλώσεις των συμμετεχόντων αξιωματούχων είναι ότι στις 24 του μηνός θα κλείσει».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν επίκειται ανασχηματισμός στο άμεσο μέλ
λον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου