Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ιτούδη στον τελικό της Euroleague

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ιτούδη στον τελικό της EuroleagueΗ ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν καλύτερη και μπροστά σε όλη την διάρκεια του ημιτελικού και κέρδισε την Λοκομοτίβ Κούμπαν (88-81) και έτσι την Κυριακή θα είναι στον τελικό της Euroleague.Στον ελληνικό εμφύλιο του πρώτου ημιτελικού της Euroleague στο Βερολίνο ο Δημήτρης Ιτούδης κέρδισε τον
Γιώργο Μπαρτζώκα και σε 2 ημέρες θα διεκδικήσει την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου του ως προπονητής.
Ο 45χρονος προπονητής μετά τη νίκη της ΤΣΣΚΑ θα βρεθεί για έβδομη φορά στην καριέρα του σε τελικό, στην δέκατη εμφάνισή του σε Final Four. Στους έξι τελικούς που έδωσε το «παρών» ως συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τον εντυπωσιακό απολογισμό των πέντε νικών, με μόλις μία ήττα. Ο Ιτούδης φτάνει στην τελική τετράδα για δέκατη φορά στην καριέρα του, δεύτερη ως πρώτος προπονητής, μετρώντας πέντε τίτλους, μία ήττα σε τελικό.
O Nτε Κολό έβαλε 30 πόντους και αυτό αποτελεί νέο ρεκόρ πόντων σε ημιτελικό Final 4, καθώς το προηγούμενο ήταν οι 29 πόντοι του Σισκάουσκας, το 2000. Άλλους 13 πρόσθεσε ο Φριντζόν για τη «ρωσική αρκούδα». Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Ντιλέινι ήταν πρώτος σκόρερ 26 πόντους, με τον Ντρέιπερ να είχε 17 και τον Ράντολφ να κάνει νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Πλέον, περιμένουν οι Ρώσοι τον αντίπαλο τους από τον άλλο ημιτελικό Φενέρ - Λαμποράλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου