Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Joomla Templates Τουριστικό άνοιγμα στην κινεζική αγορά από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Τουριστικό άνοιγμα στην κινεζική αγορά από τον δήμο Θεσσαλονίκης
Διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στους έλληνες επιχειρηματίες και σε φορείς του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού φιλοδοξεί να ανοίξει ο δήμος Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τη διοργάνωση της συνόδου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων (WTCE) για το 2017.

Την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας στο πλαίσιο της γενικής συνδιάσκεψης της WTCE, η οποία θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Σεπτεμβρίου στο Chongqing της Κίνας με θέμα «Συμμετοχική οικονομία και ανάπτυξη των τουριστικών πόλεων».
Το θέμα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων η διοργάνωση της ετήσιας συνόδου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων στη Θεσσαλονίκη «θα επιφέρει πολλαπλά οικονομικά οφέλη τόσο κατά τη διάρκεια της συνόδου όσο και μακροπρόθεσμα».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τουριστικών Πόλεων, η οποία εδρεύει στο Πεκίνο, το 2013 στο πλαίσιο της πολιτικής του για άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές. Στη σύνοδο του WTCF, όπως σημειώνουν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, συμμετέχουν πέρα από τις πόλεις-μέλη, διεθνείς τουριστικοί οργανισμοί, καθώς και πρακτορεία και εμπειρογνώμονες του τουριστικού κλάδου, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν σχετικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Το δίκτυο ανθεκτικών πόλεων

Ο Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Λίνα Λιάκου, θα βρεθεί στην Αθήνα στα μέσα Σεπτεμβρίου, για να συμμετάσχει μεταξύ άλλων σε φόρουμ του δήμου Αθηναίων και του δικτύου των 100 ανθεκτικών πόλεων για τη μετανάστευση και τη δημοκρατία.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα βρεθεί στην Αθήνα και την επόμενη εβδομάδα ως κεντρικός ομιλητής στο εργαστήρι πολιτικής με θέμα «Πρόσφυγες: Από την υποδοχή στην ενσωμάτωση», το οποίο διοργανώνεται από το κοινωνικό σχολείο πολιτικών μελετών στην Ελλάδα. Στην Αθήνα, για να συμμετάσχουν σε συνάντηση του δικτύου των 100 ανθεκτικών πόλεων για τη μετανάστευση, θα βρεθούν κατά το τριήμερο από τις 7 έως τις 9 Σεπτεμβρίου η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Καλυψώ Γούλα και η αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου