Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Χαλαρά στους "8" ο ΠΑΟΚ, με γκολ Πρίγιοβιτς και "4άρα"

Με τον Πρίγιοβιτς να σκοράρει στο ντεμπούτο του, ο ΠΑΟΚ "σφράγισε" άνετα την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας εύκολα του Παναιτωλικού με 4-1 στην Τούμπα.Άλλωστε, μετά τη νίκη με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο, ο "Δικέφαλος" είχε σχετικά εύκολο έργο στη σημερινή
ρεβάνς, πράγμα που απέδειξε και στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και εξασφαλίζοντας ξεκούραστα το εισιτήριο για τους "8". Στην αυριανή κλήρωση θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα προημιτελικά του θεσμού.

Φυσικά αυτό που ξεχώρισε από τη σημερινή αναμέτρηση ήταν το γκολ του Πρίγιοβιτς στο ντεμπούτο του. Ο Ελβετός επιθετικός πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 64΄, εισέπραξε το χειροκρότημα από τους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου και 14 λεπτά αργότερα σκόραρε με πέναλτι, στο 78΄. Επίσης, ο Ίβιτς μπορεί να κρατήσει την εξαιρετική εμφάνιση του 20χρονου Δεληγιαννίδη, που άνοιξε το σκορ με το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα.
Ο αγώνας
Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα πετυχαίνοντας δύο γρήγορα γκολ. Στο 41΄ ο Δεληγιαννίδης άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Κίτσιου σέντραρε από δεξιά, ο Κουλούρης έκανε την κεφαλιά προς τα αριστερά όπου παραμόνευε ο νεαρός μπακ και σούταρε αμέσως στο σκάσιμο της μπάλας, στέλνοντάς την στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 43΄, ο Σάκχοφ έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην επίθεση έχοντας τρεις παίκτες έναντι ενός αμυνόμενου του Παναιτωλικού και ο Ουκρανός έδωσε την ασίστ στον Μπίσεσβαρ που πλάσαρε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-0. Κάπως έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο με τον "Δικέφαλου" ουσιαστικά να έχει "καθαρίσει" με την υπόθεση πρόκριση, εξαντλώντας τις ούτως ή άλλως ελάχιστες πιθανότητες του Παναιτωλικού για να διεκδικήσει κάτι.
Ο ΠΑΟΚ τριπλασίασε τα τέρματά του νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με γκολ του Σάκχοφ. Στο 53΄ ο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κουλούρης πήρε την κεφαλιά, με τον Κυριακίδη να αποκρούει και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, όμως ο Σάκχοφ πήρε το ριμπάουντ από κοντά πλασάροντας στα δίχτυα. Από κει και έπειτα η αναμέτρηση ήταν καθαρά τυπική διαδικασία και ο ρυθμός έπεσε αισθητά.
Στο 64ο λεπτό ο Ίβιτς έβαλε στο ματς τον Πρίγιοβιτς, με τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό να χειροκροτείται από τους φιλάθλους του "Δικεφάλου" στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Μάλιστα, ο Ελβετός σέντερ φορ λίγο αργότερα σκόραρε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ, στο 78ο λεπτό. Ο Περέιρα μπήκε στην περιοχή και ο Μύγας τον βρήκε στο πρόσωπο σηκώνοντας το πόδι, με τον διαιτητή Κιοτζένη να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Πρίγιοβιτς πήρε την μπάλα και ανέλαβε την εκτέλεση, νικώντας τον Κυριακίδη με εύστοχο χτύπημα. Άνοιξε έτσι λογαριασμό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το ντεμπούτο του κιόλας, γράφοντας το 4-0.
Το παιχνίδι κύλησε πολύ ήρεμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, δίχως να υπάρξουν αξιοσημείωτες φάσεις, σε χαλαρό ρυθμό, με το 4-0 να παραμένει. Τελικά ο Παναιτωλικός πέτυχε το γκολ της τιμής στο δεύτερο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, με κεφαλιά του Πάουλο έπειτα από σέντρα του Μύγα από δεξιά, με τον ΠΑΟΚ βέβαια να σφραγίζει άνετα και εύκολα την πρόκριση.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Μπρκιτς, Βαρέλα, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Σάκχοφ (54΄ Χαρίσης), Κάνιας, Μυστακίδης, Περέιρα, Μπίσεσβαρ (64΄ Πρίγιοβιτς), Κουλούρης (73΄ Πέλκας).
Παναιτωλικός: (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης (70΄ Ρότσα), Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Μύγας, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουτρομάνος, Μουνιόθ (63΄ Λόπεζ), Πάουλο, Φάρλεϊ (76΄ Βασιλούδης), Κλέσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου