Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Γιώργος Αρβανιτίδης : Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης

Γιώργος Αρβανιτίδης :   Μετατρέψατε μια κρίση δανεισμού σε κρίση του ελληνικού πολιτικού συστήματος
Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή την Πέμπτη 26.01.2017 ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης ζητά να δοθεί λύση για τους εργαζόμενους στο Ιπποκράτειο και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης:


“Απλήρωτοι παραμένουν από τον περασμένο Οκτώβριο πέντε (5) εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι υπηρετούν ως επικουρικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι υπηρετούν στο νοσοκομείο από τα έτη 2013 και 2014 με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους, οι οποίες εκτείνονται μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017″.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Προς τους Υπουργούς:
α) Υγείας, κ. Α. Ξανθό
β) Οικονομικών, κ. Ε. Τσακαλώτο
γ) Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ε. Αχτσιόγλου

Κύριοι Υπουργοί,

Απλήρωτοι παραμένουν από τον περασμένο Οκτώβριο πέντε (5) εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι υπηρετούν ως επικουρικό προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι υπηρετούν στο νοσοκομείο από τα έτη 2013 και 2014 με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών τους, οι οποίες εκτείνονται μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2017.

Μάλιστα, το θέμα ανέδειξε με πρόσφατη ανακοίνωσή της και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία κάνει λόγο για συνολικά τετρακόσιους πενήντα (450) απλήρωτους υπηρετούντες υπαλλήλους στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας (κυρίως Νοσηλευτικό προσωπικό), αφού οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής, θεωρώντας μη σύννομες τις παρατάσεις των συμβάσεων άνω των 24 μηνών, με βάση το Π.Δ. 64/2004.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάστε:

  • Πότε θα πληρωθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι;
  • Με ποιον τρόπο προτίθεται η Κυβέρνηση να λύσει το σοβαρό αυτό πρόβλημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου