Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Το πλάνο των αγροτικών κινητοποιήσεων σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Ζεσταίνουν μηχανές και οργανώνονται οι αγρότες σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.Οι Σερραίοι αγρότες, που από χθες έχουν παραταχθεί με τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, έχοντας ενισχύσει τη δύναμή τους ακόμη περισσότερο, σήμερα-προς το μεσημέρι- θα επιχειρήσουν εκ νέου
να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σε γραμμή εκκίνησης έθεσαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στην Κεντρική Μακεδονία και αύριο το απόγευμα στην προγραμματισμένη τους σύσκεψη στο Πολύκαστρο του νομού Κιλκίς αναμένεται να δώσουν το τελικό σύνθημα για το στήσιμο των μπλόκων τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενο κλείσιμο του τελωνείου των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ, και ένα ισχυρό μπλόκο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Σε ετοιμότητα -και πιο άρτια συντονισμένοι- φαίνεται ότι είναι οι αγρότες σε περιοχές των Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκηδόνας, ενώ ακολουθούν Μάλγαρα, Χαλάστρα, Κιλκίς, Λαγκαδάς και Δερβένι. Σημειώνεται ότι το Σάββατο 28/1 πρόκειται να στήσουν το μπλόκο στα διόδια Μαλγάρων, αγρότες της ευρύτερης περιοχής, ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα κινητοποίησης θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση που θα γίνει την ίδια ημέρα, αφού πρώτα παραταχθούν τα τρακτέρ.
Στη γενική τους συνέλευση στην Πέλλα, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ομόφωνα, συντεταγμένα να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στο Κιλκίς φαίνεται σε ότι σε πρώτη φάση θα στηθεί το γνωστό μπλόκο στην είσοδο της πόλης και σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να μεταβούν σε άλλο σημείο.
Από την πλευρά τους οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, γνωστοί ως το μπλόκο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία) έχουν προγραμματίσει νέα συνάντηση την προσεχή Κυριακή στις 18:00.
Στη Χαλκιδική, συνεχίζεται η συγκέντρωση τρακτέρ στους Μύλους Ευγενίου στην Τρίγλια και απόφασή τους είναι να κινηθούν με βάση τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.
Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.
Δυτική Μακεδονία
Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία και τα μπλόκα θα στηθούν τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19:30, όπως είπε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του νομού, Δημήτρης Μόσχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χθεσινή τους συνέλευση, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30/1 στις 12 το μεσημέρι, στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.
Ο ίδιος δε πρόσθεσε ότι σήμερα στις 19:30 στη γενική τους συνέλευση στο Καλονέρι Βοείου, πρόκειται να επικυρώσουν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή, στις 16:30, θα γίνει στο Αμύνταιο συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου θα παρευρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μπούτας.
Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, στις 19:30, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να συναποφασιστεί και να οργανωθεί το πλάνο των κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου