Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Ο εκνευρισμός Τσακαλώτου και η διάσταση απόψεων με τον Τσίπρα

o-ekneurismos-tsakalwtou-kai-i-diastasi-apopsewn-me-ton-tsipraΜπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να έκανε ασκήσεις ηρεμίας και τελικά να αυτοπεριορίστηκε μην απαντώντας στις μομφές του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τελικά το δημοσίευμα του Bloomberg φαίνεται πως απασχολεί την κυβέρνηση.
Ο αρχηγός της ΝΔ προκάλεσε νωρίτερα μεγάλο εκνευρισμό στον υπουργό Οικονομίας όταν αναφερόμενος στην επιστολή του προς
τους εταίρους μέμφθηκε τον Πρωθυπουργό ότι άλλα λέει εκείνος σε σχέση με την υλοποίηση του προγράμματος και άλλα λέει ο υπουργός του.
Στην αρχή ο κ. Τσακαλώτος σε έξαλλη κατάσταση ζητούσε το λόγο από τα βουλευτικά έδρανα. Ωστόσο ο Νίκος Βούτσης (που τελικά αντιπαρατέθηκε μαζί του) δεν του τον έδωσε καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο βήμα.
Η άρνηση του κ. Τσακαλώτου να μιλήσει αργότερα, έδωσε λαβή για σχόλια (από την ΝΔ) περί διάστασης απόψεων μεταξύ του ιδίου και του Πρωθυπουργού
Κυβερνητικές πηγές αρνήθηκαν να μπουν στην σεναριολογία αυτή. Ήταν όμως ιδιαίτερα δεικτικές σε σχέση με το διεθνές πρακτορείο χαρακτηρίζοντας τον συντάκτη του δημοσιεύματος «κακοπροαίρετο» ή «ηλίθιο» που δεν γνωρίζει την «τεχνολογία του προγράμματος».
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν συγκεκριμένα ότι το 1/3 του προγράμματος έχει κλείσει και υλοποιηθεί, το 1/3 έχει κλείσει και για το υπόλοιπο 1/3 έχουν απομείνει τεχνικές λεπτομέρεις οι οποίες έχουν κλείσει κατά 95% για ζητήματα ενεργειακά, ασφαλιστικά καθώς και για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής που αφορούν το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσιεύμα ο κ. Τσακαλώτος παραδέχονταν ότι δεν έχει υλοποιηθεί το 70% του προγράμματος.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου