Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Νέα σύναξη «προσκλητήριο ενότητας» της Κεντροαριστεράς

nea-sunaksi-prosklitirio-enotitas-tis-kentroaristerasΩς σημείο αφετηρίας για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς φιλοδοξεί να  λειτουργήσει η εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού οι ΜΕΤΑρυθμιστές της Αριστεράς του Σπύρου Λυκούδη και οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στο Gazarte με ομιλητές τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη και το
μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών Παναγιώτη Ιωακειμίδη που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Η εκδήλωση προσβλέπει στο να φέρει ξανά δίπλα-δίπλα την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την Άννα Διαμαντοπούλου ( από την κίνηση των τριών) αλλά και άλλες προσωπικότητες από το χώρο της κεντροαριστεράς ( Τάσος Γιαννίτσης, Νίκος Χριστουδουλάκης , M .Αποστολάκη κ.α).
Οι  προαναφερόμενοι θα λάβουν τις επόμενες ημέρες προσωπικές προσκλήσεις και η παρουσία τους στην εκδήλωση είναι και πολύ πιθανή και πολύ χρήσιμη για το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στους προοδευτικούς πολίτες που αναζητούν «πολιτική στέγη» όπως σημειώνουν οι ΜΕΤΑρυθμιστές και ο Σπύρος Λυκούδης.   
Η εκδήλωση με θέμα η  «Η προοδευτική παράταξη σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει μέλλον, αν κοιτάζει το μέλλον» γίνεται σε μια περιόδο που εντείνονται οι προσπάθειες για τη συγκρότηση ενός τρίτου πόλου μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι οι δύο κινήσεις ( ΜΕΤΑρυθμιστές και Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία ) φιλοδοξούν να γίνουν ο μοχλός συστράτευσης όλων των δυνάμεων αυτού του χώρου.
Οι  ΜΕΤΑρυθμιστές και ο Σπύρος Λυκούδης επιμένουν ότι αυτή είναι η πολιτική απάντηση που πρέπει να δώσει η Κεντροαριστερά   και το πρώτο βήμα  είναι να καθίσουν οι εμπλεκόμενοι γύρω από το ίδιο τραπέζι για το πολιτικό «διά ταύτα» παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες και τακτικές
Την ίδια στιγμή στην Δημοκρατική Συμπαράταξη υπάρχουν ισχυρές φωνές για να ξανανοίξει ο διάλογος, ενώ κατά πληροφορίες σε δημοσκόπηση στους φίλους και ψηφοφόρους του Ποταμιού υπάρχει ισχυρή πίεση για συνεργασία τόσο με την Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και με την κίνηση των τριών (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη, Ραγκούση).
Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις έξι το απόγευμα. Θα συντονίσει ο Ηλίας Κανέλλης ενώ ερωτήσεις και σχόλια θα κάνουν ο Παντελής Καψής και η Αγγελική Σπανού.  

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου