Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η ΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ EUROGRUP Ή ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΦΑΚΑ

Πρωτοβουλία για νέο κόμμα από τον Γιάννη ΜαγκριώτηΌλες οι πλευρές, είχαν ζωτικούς λόγους, να μην υπάρξει οριστική και συγκεκριμένη απόφαση, σήμερα.
-Η πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις, αν θα επαναλάβει επιλογές, ανάλογες του 2015, ή θα κάνει ηρωική έξοδο με εκλογές, ποντάροντας στην δεξιά παρένθεση.
-Η πλευρά των Εταίρων και Δανειστών, Ευρωπαίοι και ΗΠΑ, δεν είναι
επίσης έτοιμοι, για τις τελικές τους επιλογές.
-Οι μεν Ευρωπαίοι, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, και πολύ πιθανά Ιταλία, έχουν εκλογές, μέχρι τον Σεπτέμβρη.
Οι δε ΗΠΑ, δεν ασχολείται με την Ελλάδα, ακόμη.
-Οι επιλογές αυτές, είναι πολύ κακές για την Ελλάδα, γιατί θα σέρνεται, κάθε είδους αβεβαιότητα και κυρίως στην οικονομία.
-Χρόνια, μεταθέτουμε τις μεγάλες αλλαγές και τώρα αθροίζουμε και νέες καθυστερήσεις, ενώ ο χρόνος περνάει εις βάρος μας.
-Οι Ευρωπαίοι εταίροι και Δανειστές, θα αντιμετωπίσουν το Ελληνικό θέμα, στα πλαίσια της νέας στρατηγικής, που εξήγγειλαν, από την σύνοδο κορυφής της Μάλτας, πριν λίγες ημέρες, στην κοινή τους συνέντευξη, ΟΛΑΝΤ και ΜΕΡΚΕΛ, την ΕΕ των πολλών ταχυτήτων.
-Την στρατηγική αυτή, θα παρουσιάσει η Μερκελ, στην εκλογική της καμπάνια, όταν την ξεκινήσει.
-Η στρατηγική της ΕΕ των πολλών ταχυτήτων, θα είναι η απάντηση, στην πίεση των ρευμάτων της αντιπαγκοσμιοποίησης, όπως εκφράζεται πολιτικά, από τον Τραμπ, το BREXIT και τα ευρωσκεπτικιστικά ρεύματα, είτε αυτά είναι δεξιά και ακροδεξιά, είτε αριστερά και ακροαριστερά.
-Θα επαναξιολογηθούν θεσμοί και πολιτικές στην ΕΕ και θα επαναθεσμισθεί, τόσο η ΕΥΡΩΖΩΝΗ, όσο και η συμφωνία ΣΕΝΓΚΕΝ.
-Ο πήχης θα τοποθετηθεί πολύ πιο ψηλά στις δύο βασικές τομές της ΕΕ, που προκαλούν και τις μεγάλες αντιδράσεις.
-Η ΟΝΕ και το ΕΥΡΩ, θεωρούνται ένοχες για την λιτότητα.
-Η συνθήκη Σενγκεν, για την απειλή της Ευρωπαϊκής ταυτότητας και την ανεργία των Ευρωπαίων.
-Δυστυχώς, στην χώρα μας, δεν φαίνεται να το έχουμε αντιληφθεί, ή δεν θέλουμε, γιαυτό και δεν κατανοείται, η σημερινή απόφαση του Eurogrοup.
Η ΕΕ, κάνει βήματα πίσω, για να αντέξει την διπλή πίεση, εξωτερική και εσωτερική και η Ελλάδα θα είναι, το πρώτο και μεγάλο θύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου