Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Σφοδρή κόντρα Θεοχαρόπουλου-Καμμένου, στη Βουλή, για τα εξοπλιστικά

Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαροπούλου.Αφορμή ήταν η αρχική ερώτηση του κυρίου Θεοχαροπούλου για την πιθανότητα νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και έφτασε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για την κρίση στον Κώστα Σημίτη αλλά και στον Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο κύριος Καμμένος επετέθη με σφοδρότητα κατά του κυρίου Θεοχαροπούλου και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως όποια δικογραφία και αν ανοίξει κανείς για εξοπλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι μέσα. «Ληστέψατε την Ελλάδα πρέπει να ντρέπεστε και να απολογείστε» φώναζε σε έντονο τόνο ο κύριος Καμμένος.
Μάλιστα ο υπουργός άμυνας επιτέθηκε κατά του Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι κι εκείνος από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε «και ο Βαρουφάκης στέλεχος ΠΑΣΟΚ ήταν, όπου ανοίγει δικογραφία όλο το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα»
Ο κύριος Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για τη στάση του και τις δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τα εθνικά θέματα. «Είστε απρόβλεπτος παράγοντας, οι αντιδράσεις σας προκαλούν περισσότερο όξυνση,πρέπει να σοβαρευτείτε, τα εθνικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία».
Μάλιστα ο κύριος Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο για την υπουργική του θητεία επί κυβερνήσεων Καραμανλή. «Ήσασταν υπουργός της ΝΔ και του Καραμανλή που εκτόξευσε τα χρέη της χώρας που έφερε την κρίση και τα μνημόνια, μην τα ξεχνάτε αυτά».
Αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16 που έχει στο οπλοστάσιό της η Πολεμική Αεροπορία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε: «Έχω εισήγηση της Πολεμικής Αεροπορίας από την εποχή που στο υπουργείο ήταν η κυρία Φώφη Γεννηματά για την μετ” επιτάσεως ανάγκη αναβάθμισης των F-16. Είναι αίτημα οκτώ ετών που οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου Εθικής Άμυνας άφηναν στο πλάι. Η τελευταία αναβάθμιση έγινε επι υπουργίας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου» και συνέχισε: «Γίνονται στοχευμένες ενέργειες για τα εξοπλιστικά προγράμματα με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Εχουμε σοβαρή βοήθεια από ΗΠΑ για Σινούκ, Καιόβα και άλλα μέσα που δίνονται δωρεάν. Παρά την δημοσιονομική συγκυρία κρατάμε το 2% για εξοπλιστικά. Στις 7 Ιανουαρίου υπήρξε αίτηση εκδήλωσης (από ΚΔΕΑ) ενδιαφέροντος προς αμερικανικές αρχές για αναβάθμιση των F 16. Eκφράζουμε με αυτό την πρόθεσή μας – όπως ζήτησε η πολεμική αεροπορία – να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των αεροσκαφών. Οι ΗΠΑ θα επανέλθουν με πρόταση. Όταν θα την έχουμε θα ενημερωθεί η Βουλή και η αρμόδια επιτροπή θα εγκρίνει ή απορρίψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου