Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Με την ψυχή στο στόμα ο ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Ξάνθη με 0-1 στην Τούμπα και πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στη νίκη του με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια. Σε ένα πολύ κακό ματς με πολλά νεύρα, ένταση και λιγοστές καλές
φάσεις, η Ξάνθη ήταν καλύτερη και προηγήθηκε στο 64΄ με τον Γιουνές, με τον ΠΑΟΚ που πραγματοποίησε κακή εμφάνιση να καρδιοχτυπά στο φινάλε.

Οι Ακρίτες χρειάζονταν άλλο ένα γκολ για την πρόκριση και οι "ασπρόμαυροι" αγχώθηκαν ιδιαίτερα στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όπου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν δύο κόρνερ. Τελικά με το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι ανακουφίστηκαν παίρνοντας το εισιτήρια για την τετράδα του Κυπέλλου, προκαλώντας όμως προβληματισμό με την απόδοσή τους κι ενώ ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.
Ο αγώνας
Νεύρα και ένταση
Από τα πρώτα λεπτά υπήρχε μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι, με σκληρά μαρκαρίσματα και αρκετά λάθη. Η Ξάνθη πάντως έδειχνε να πατάει καλύτερα με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη φάση για να απειλήσουν την εστία του Γλύκου. Ο αγώνας είχε αρκετή ένταση, ενώ ένταση υπήρξε και στον πάγκο της Ξάνθης με τον Κασναφέρη. Μάλιστα, κατέβηκε και μίλησε στον Λουτσέσκου ο Λούμπος Μίχελ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου ζητούσαν να μην σηκώνεται από τον πάγκο ο Κασναφέρης (δείτε ΕΔΩ).
Δοκάρι με ανάποδο ψαλίδι ο Πέλκας
Η πρώτη κλασική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 40ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι. Ο Κίτσιου έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Πέλκας κοντρόλαρε στην περιοχή με πλάτη στην εστία και έπιασε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς και άουτ.
Μεγάλη ευκαιρία για Ξάνθη
Η Ξάνθη απάντησε χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 43΄. Ο Πιτσέλι εκτέλεσε φάουλ με σέντρα στην περιοχή και ο Καρασαλίδης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Γλύκου, άουτ. Το πρώτο 45λεπτο που ήταν πολύ κακό ποιοτικά με ελάχιστες καλές φάσεις και πολλά νεύρα, έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ.
Ο Κουλούρης έκανε το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο, έξω από την περιοχή στο 48΄, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει την μπάλα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, το ματς δεν είχε καλό ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη και δυσκολευόταν να δημιουργήσει φάσεις, ενώ η Ξάνθη αμυνόταν καλά και αναζητούσε κενούς χώρους στις αντεπιθέσεις για να γίνει επικίνδυνη.
Άνοιξε το σκορ η Ξάνθη βάζοντας "φωτιά" στο ματς 
Στο 64ο λεπτό η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιουνές. Ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας εκτέλεσε άψογα το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, περνώντας την μπάλα από το τείχος και αφήνοντας "άγαλμα" τον Γλύκο, και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία, στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, όμως το γκολ του Γιουνές έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, καθώς η Ξάνθη χρειαζόταν άλλο ένα γκολ για να πάρει εκείνη σκορ πρόκρισης. Μάλιστα, μετά το γκολ οι Ακρίτες έδειχναν να πιστεύουν πολύ στην ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα και την πρόκριση, παίζοντας αποφασιστικά και με πάθος. Στο 79΄ ο Βασιλακάκης έπιασε ωραίο γυριστό σουτ στην κίνηση στην περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε στον Κρέσπο και κατέληξε κόρνερ.
Η Ξάνθη πίεζε για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση όσο κυλούσαν τα λεπτά και το ματς πλησίασε στη λήξη του. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε στα τελευταία λεπτά προσπαθώντας να πετύχει και ένα γκολ. Στο 89΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ένα σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή. Στο 92΄ πέρασε επικίνδυνα μία εκτέλεση φάουλ του Μπίσεσβαρ με τον Βαρέλα να μην μπορεί να μπει στην πορεία της μπάλας. Στο 93ο λεπτό δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σολτάνι και αποβλήθηκε, με την Ξάνθη να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Στο τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Ξάνθη κέρδισε δύο κόρνερ (στο πρώτο υπήρχε έντονη διαμαρτυρία ότι η μπάλα βγήκε πλάγιο) στα οποία ανέβηκε και ο Ζίβκοβιτς αφήνοντας την εστία του. Τελικά πέρασαν ανεκμετάλλευτα και με το τελικό 0-1 ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κίτσιου (Μάτος 69΄), Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Πέλκας (Μπίσεσβαρ 62΄), Κάμπος, Μυστακίδης, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 85΄)
Ξάνθη (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (Ντε Λούκας 71΄), Λάζιτς (Τριάδης 61΄), Πιτσέλι (Βασιλακάκης 61΄), Σολτάνι, Γιουνές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου