Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Αντιπροσωπεία της Κίνησης ΠΡΟOΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, συναντήθηκε με την ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Φωτογραφία του ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ.Η συνάντηση έγινε, με πρωτοβουλία της Κίνησης.
Στην συνάντηση συμμετείχαν και διατύπωσαν τις προτάσεις τους, ο βουλευτής της ΔΗΣΥΝ Γιώργος Αρβανιτίδης το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Πένυ Δαλαμπούρα και η υποψήφια βουλευτής της ΔΗΣΥΝ, Έλενα Ρουσάκη.
Ο γραμματέας της ΝΕ Γιάννης Κυανίδης, παρουσίασε τα προβλήματα, αλλά και τις δυνατότητες, της Περιφερικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Η αντιπροσωπεία της Κίνησης, στην οποία συμμετείχαν ο Γιάννης Μαγκριώτης, ο Βαγγελης Γενίτσαρης και ο Κυριάκος Μερελής, παρουσίασε:
-Τους στόχους και το πλαίσιο λειτουργίας της Κίνησης ΠΡΟOΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
-Τις βασικές πρωτοβουλίες και προτάσεις της, για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
-Τις ειδικότερες προτάσεις, για την ανάπτυξη της Περιφερικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, με έμφαση, στην Β΄ Θεσσαλονίκης..
-Τις βασικές αδυναμίες και τα λάθη, της σημερινής διοίκησης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην συζήτηση που ακολούθησε, συμφωνήθηκε, ότι είναι αναγκαία :
-Η ανάπτυξη, ενός ολοκληρωμένου και ιεραρχημένου προγραμματικού σχεδίου, για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όπως και της Περιφερικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
-Η συγκρότηση, μιας ευρύτερης συμπαράταξης παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα συγκροτήσουν το προοδευτικό αναπτυξιακό σχέδιο, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
-Η άσκηση, ουσιαστικού δημοσίου ελέγχου, στις επιλογές της διοίκησης, της Περιφέρειας, σημειώνοντας, ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, είναι ο βασικός φορέας σχεδιασμού και υλοποίησης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με την αποκλειστική ευθύνη στην διαχείριση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ).
-Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, είχε στην διάθεση της, περίπου 1.5 δις ευρώ, από το 4ο ΚΠΣ (ΕΣΠΑ), την προηγούμενη προγραμματική περίοδο και στην τρέχουσα, περισσότερα από 1 δις ευρώ και τα αποτελέσματα είναι περιορισμένα.
Τα αναπτυξιακά αποτελέσματα, είναι δυσανάλογα, των πόρων που διατίθενται, των δυνατοτήτων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι καθυστερήσεις, που παρατηρούνται, στην υλοποίηση των έργων και οι υπερβάσεις των προϋπολογισμών τους, σε πολλές περιπτώσεις, έχουν προκαλέσει την εισαγγελική παρέμβαση.

Φωτογραφία του ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ.

Φωτογραφία του ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου