Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Πώς δικαιολόγησε ο Μπουτάρης την καρατόμηση του παλιού του φίλου από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η θυελλώδης συνεδρίαση της "Πρωτοβουλίας" για την αυριανή, εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.Η σπίθα που άναψε τη φωτιά ήταν η ξαφνική απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη να μη
στηρίξει τον Παναγιώτη Αβραμόπουλου για τη θέση του προέδρου και να προτείνει τη σημερινή αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

Ο κ. Μπουτάρης αποκάλυψε την απόφαση του αυτή στον κ. Αβραμόπουλο, λίγο πριν την συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας. Τον κάλεσε στο γραφείο του , του ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την κ. Γουλά Και του πρότεινε την αντιδημαρχία Οικονομικών. Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος αρνήθηκε τονίζοντας πως θέλει να ασκεί τα καθήκοντα του ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης του έδωσε περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα να το σκεφτεί.
Στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της "Πρωτοβουλίας",  ο κ. Αβραμόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους και ευχαρίστησε όλη την ομάδα για τη συνεργασία.
Σύμφωνα  με πληροφορίες ο Γιάννης Μπουτάρης δεν ανακοίνωσε την απόφαση του για στήριξη στην Καλυψώ Γουλά στην αρχή της συνεδρίασης.Έκανε ένα μικρό απολογισμό. Μάλιστα πηγές μέσα από την "Πρωτοβουλία" τονίζουν πως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρώτη φορά μίλησε τόση ώρα σε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας.
Μόλις ο κ. Μπουτάρης ανακοίνωσε πως αποφάσισε να προτείνει την Καλυψώ Γούλα για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στην αίθουσα επικράτησε παγωμάρα για αρκετή ώρα. Ο δήμαρχος αιτιολόγησε την απόφαση του να προτείνει την κ.Γουλά, τονίζοντας πως είναι από το 2010 στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και πως ότι είχε να προσφέρει εκεί το πρόσφερε.
Σε ότι αφορά τον κ. Αβραμόπουλου τόνισε πως του πρότεινε για το  καλό της παράταξης την αντιδημαρχία Οικονομικών  διότι υπάρχουν σημαντικά οικονομικά ζητήματα στο δήμο και με την παρουσία και το κύρος του μπορεί να επιβληθεί και να πάει ένα βήμα παρακάτω ο δήμος σε αυτό το κομμάτι.
Υπέρ του Παναγιώτη Αβραμόπουλου τάχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Κουράκης, Αλέξανδρος Άγιος, Θανάσης Παπαναστασίου, Γιώργος Αρβανίτης  και Λάζαρος Ζαχαριάδης.
Μάλιστα ο κ. Αρβανίτης , σύμφωνα με πηγές από την "Πρωτοβουλία", εξέφρασε έντονες αντιδράσεις για την απόφαση του δημάρχου, φωνάζοντας και τονίζοντας πως είναι άδικη απόφαση για τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο.
"Εσείς θα αποφασίσετε ποιος θα είναι πρόεδρο", είπε στους παρευρισκόμενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Αβραμόπουλος.
Κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους ζήτησαν ψηφοφορία, ωστόσο ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος αρνήθηκε, δηλώνοντας πως δεν θέτει τον εαυτό του σε ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου