Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Κουκούτσης της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣΤην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής πήρε ο Δημήτρης Κουκούτσης.Μετά από αυτή την κίνηση του βουλευτή Μεσσηνίας, πλέον η Χρυσή Αυγή μένει με 17 βουλευτές και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η τρίτη κοινοβουλευτική
δύναμη (18), πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
Ο κ. Κουκούτσης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του καθώς, όπως είπε, ως βουλευτής συνελήφθη και ως βουλευτής θέλει να δικαστεί.
Σε δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Κουκούτσης, στον τηλεοπτικό σταθμό «Best» της Μεσσηνίας, αφού πρώτα κάνει εκτενή αναφορά στην πορεία του μέσα στη Χρυσή Αυγή, στη συνέχεια περιγράφει τους λόγους, που τον οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίησή του.
Ειδικότερα, ο Δημήτρης Κουκούτσης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στο διάβα του χρόνου στο κίνημα παρεισέφρησαν και κάποιοι όψιμοι εθνικιστές, γυρολόγοι της πολιτικής, παλαιάς κοπής κομματάρχες απομεινάρια του πάλαι ποτέ "κατεστημένου", οι οποίοι συμμαχώντας με κάποιους ετερόκλητους αγράμματους ξερόλες δημιουργούν εμπόδια στο δυνάμωμα του κινήματος. Τούτες τις στιγμές η Χρυσή Αυγή είναι ένα άτι που μπορεί να περάσει πάνω από όλα τα εμπόδια κι όμως κάποιοι έντεχνα του φορτώνουν βάρη και του κρατάν τα γκέμια.
Το κάνουν αυτό γιατί αν φτάσει η ΧΑ εκεί ψηλά, εκεί που της πρέπει, αυτοί θα φανούν λίγοι.
Από τη στιγμή που ένοιωσα αδύναμος και απομονωμένος απέναντι σε όλα αυτά τα βαρίδια, κρίνω ότι ηθικά δεν μπορώ να βρίσκομαι δίπλα τους και επέλεξα να αποχωρήσω. Άλλωστε στην αξιοπρέπεια και στην τιμή δεν χωράνε ζυγαριές.
Παρ' όλη λοιπόν την πίκρα μου, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στο κίνημα, στον αρχηγό, στα αδέλφια μου της ΚΟ, σε όλους αυτούς τους άοκνους επιστήμονες που εργάζονται εξαντλητικά στο κόμμα, αλλά κυρίως σε όλον αυτό τον λαό που αγκάλιασε το κίνημα» .
Επίσης ο Δημήτρης Κουκούτσης υπογράμμισε ότι «για αυτούς που θα μου προσάψουν ότι δεν παραδίδω την βουλευτική έδρα ένα έχω να πω: Συνελήφθην ως βουλευτής και θα δικαστώ ως βουλευτής».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου