Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μήνυμα για διαγραφές στον επόμενο «Μεϊμαράκη» της ΝΔ

Ο Μητσοτάκης απαντά live σε ερωτήσεις στο FacebookΟ κύβος ερρίφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το «καμπανάκι» για την πρώτη παραδειγματική διαγραφή έχει κτυπήσει στην οδό Πειραιώς, όπου και τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Στη σκιά της πρόσφατης παρέμβασης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που τάραξε τα νερά στη Ν.Δ. και έπληξε καίρια τη στρατηγική του
κόμματος, αλλά και με δεδομένο τον «κλεφτοπόλεμο» ορισμένων «καραμανλικών» βουλευτών, ο Κυρ. Μητσοτάκης πλέον είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων.
Οι διαγραφές βουλευτών και στελεχών είναι μονόδρομος για τον ίδιο και θεωρούνται ως αναγκαία συνθήκη για να ενισχυθεί το αρχηγικό του προφίλ, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίζουν την αναγκαία ευθυγράμμιση όλων των βουλευτών και των στελεχών με την κεντρική γραμμή.
Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι ότι, αν υπάρξει εκ νέου διαφοροποίηση κυβερνητικού βουλευτή που να συνιστά μείζον πολιτικό θέμα, θα γίνει καρατόμηση, χωρίς να δοθεί δεύτερη ευκαιρία, ακόμα και για επανόρθωση ή διευκρινιστική δήλωση, όπως έγινε πρόσφατα π.χ. με την Κατερίνα Παπακώστα.
«Τα όρια εξαντλήθηκαν και η ανοχή τελείωσε» είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε χθες κατά τη συνεδρίαση της «σκιώδους κυβέρνησης», όπου συμμετείχαν οι τομεάρχες, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι δυο αντιπρόεδροι, να στείλει σαφές σήμα ότι δεν θα δεχθεί από εδώ και πέρα οποιαδήποτε κίνηση που θα θολώνει ακόμα και το κεντρικό μήνυμα της Ν.Δ.
Ήταν η πρώτη φορά από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ., εδώ και 14 μήνες, που το μήνυμά του ήταν τόσο ξεκάθαρο και αυστηρό ταυτόχρονα, αρκεί βέβαια να κάνει πράξη τα όσα είπε, καθώς μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να…«σπάσει αυγά» για να…«κάνει ομελέτα» και επέλεξε την τήρηση εσωκομματικών ισορροπιών.
Με το βλέμμα σε Βαγγ. Μεϊμαράκη και την ομάδα των «καραμανλικών» είπε με νόημα: «Αγωνιζόμαστε για να προβάλλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα, αλλά χρήσιμοι στον λαό. Όποιος δεν μπορεί ή δεν θέλει να ακολουθήσει ή νοιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά τη χώρα θα μείνει πίσω».
Επί της ουσίας πλέον μια ομάδα βουλευτών και στελεχών, αλλά και κεντρικά στελέχη του κόμματος με μακρά διαδρομή όπως ο Βαγγ. Μεϊμαράκης, μπαίνουν υπό την επιτήρηση της Πειραιώς σε επόμενη κίνησή τους που θα δημιουργεί πρόβλημα στον Κυρ. Μητσοτάκη θα βρεθούν εκτός Κ.Ο. και κόμματος.
Η ηγετική ομάδα που είδε το Μέγαρο Μαξίμου να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό τη διαφοροποίηση Μεϊμαράκη και τα κτυπήματα κυρίως της Κ. Παπακώστα και του βουλευτή Γιώργου Βλάχου, θεωρεί ότι υπάρχουν και όρια που δεν θα πρέπει να τα ξεπερνούν οι βουλευτές.
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι υπάρχουν κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. που στο παρασκήνιο εκφράζουν τη διαφωνία τους με τις διαγραφές και μένει να φανεί πως θα αντιδράσουν στο ενδεχόμενο επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου