Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Νίκη παραμονής για τον Ηρακλή στα Γιάννενα

Ο Ηρακλής πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννενα, επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League και κάνοντας πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή του.Ο "Γηραιός" που πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, βρίσκεται για πρώτη
φορά εκτός της ζώνης του υποβιβασμού στο φετινό πρωτάθλημα και πλέον χρειάζεται τρεις βαθμούς ακόμη στις δύο αγωνιστικές που απομένουν (με Παναιτωλικό εντός και με Αστέρα Τρίπολης εκτός), ώστε να εξασφαλίσει την αγωνιστική "σωτηρία" του.

Οι "κυανόλευκοι" έφτασαν την ΑΕΛ στους 25 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους στην 15η θέση τον Λεβαδειακό, που με τον βαθμό της ισοπαλίας που απέσπασε από τον Ολυμπιακό πήγε στους 23. Η Βέροια που ηττήθηκε από τον Παναιτωλικό έμεινε στους 19 βαθμούς και υποβιβάστηκε και μαθηματικά. 
Στο σημερινό παιχνίδι, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη απέδειξε και πάλι ότι διαθέτει τεράστια ψυχικά αποθέματα, παίζοντας με πάθος. Βέβαια, ο αντίπαλος ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αδιάφορος βαθμολογικά.
Μόλις στο 11ο λεπτό ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ του Μπαστακού, που "κρέμασε" τον Πασχαλάκη με τρομερό σουτ από μακρινή απόσταση. Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο στους "Ζωσιμάδες" με τον Χρήστο Δώνη να "εκτελεί" την πρώην ομάδα του. Ο Έλληνας μέσος, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στο 47’ νίκησε τον Πασχαλάκη και πέτυχε το τρίτο του σερί γκολ, το οποίο πανηγύρισε μαζί με τους φιλάθλους του Ηρακλή που έδωσαν δυναμικό παρών στα Γιάννενα.
Ο ΠΑΣ κατάφερε να μειώσει στο σκορ και να μπει στο παιχνίδι με τον Βιδάλ με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ να νικάει τον Χουάντερσον και να στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα. Οπως ήταν λογικό στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, με τον ΠΑΣ να χάνει μοναδική ευκαιρία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων για να ισοφαρίσει με τον Κοροβέση να χάνει μοναδική ευκαιρία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον πατέρα του Νίκου Ζιαμπάρη, που έφυγε νωρίς το πρωί από την ζωή.
Συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Μπέριος, Ναδάλες (60’ Ναδάλ), Γιάκος (70' Μαμπολού), Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Κοζορώνης (68’ Κοροβέσης), Ακόστα.
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Καραγκούνης, Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (94' Βοσνακίδης), Δώνης, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο (81' Πασάς), Αργυρόπουλος, Γροντής (67’ Αγγελόπουλος), Μπαστακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου