Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Π. Χρηστιδης: Η ανεπάρκεια και οι εμμονές των Συριζανελ οδήγησαν την Ελλάδα στο 4ο μνημόνιο

Παύλος Χρηστίδης  :  Mεταξύ σοβαρού και αστείου λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες
Σημεία Συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ στον ρ/σ Βήμα FM 99,5 και το δημοσιογράφο Δ. Νασόπουλο

Για το θέμα της εκλογής Μακρόν
Πολλές φορές στην Ελλάδα έχουμε ψάξει να βρούμε αναλογίες με αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ψάχναμε να βρούμε ένα Ρέντσι, πιο παλιά έναν Ομπάμα κ.λπ. Η νίκη
του κ. Μακρόν είναι σημαντική για την Γαλλική Δημοκρατία και την Ευρώπη. Ειδικά στον πρώτο γύρο, είδαμε μία συνεργασία ανάμεσα σε ένα μεγάλο τμήμα του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος και του κεντρώου Μπαϊρού.  Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και πιστεύω ότι η πρόσκληση στον κ Μακρόν να συμμετέχει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές θα δώσει αφορμή για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.


Για το θέμα της Κεντροαριστεράς
Θέλουμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις. Η Φώφη Γεννηματά έχει πάρει μία πρωτοβουλία από το Γενάρη του 2016 και βήμα – βήμα την υλοποιεί, με στόχο την ενότητα όλου αυτού του  χώρου της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της οικολογίας, πάνω, φυσικά, σε νέες πολιτικές, γιατί αυτό είναι που θα δώσει και το μήνυμα στους πολίτες. Η κοινωνική δικαιοσύνη ειναι το ζητούμενο.

Για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
Όσο περισσότερο κυβερνά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κι ο κόσμος εμπεδώνει και το πώς κινείται πολιτικά, στρατηγικά, σε επίπεδο καθημερινότητας και ζει στην τσέπη του, αλλά κυρίως στη ζωή του, όταν στην τηλεόραση και στο ίντερνετ βλέπει υπουργούς να βγαίνουν και να κάνουν χειρονομίες σε γήπεδα, βλέπει υπουργούς τι δηλώσεις έκαναν 6-7 μήνες πριν και τι πράττουν σήμερα και βλέπουν την εμμονή με την καρέκλα, που έχουν κάποιοι που ήρθαν στο όνομα της αριστεράς, τόσο ψάχνουν την πρόταση μας. Όσο παραμένει η κυβέρνηση αυτή στην εξουσία, τόσο περισσότερο ο κόσμος αναζητά μία άλλη λύση. 
Εκεί, λοιπόν, εμείς ερχόμαστε και καταθέτουμε την πρότασή μας. Το σχέδιο Ελλάδα. 
Η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Η πρόταση αυτή έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, γιατί βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να κάνει κάποιες φορές αντιπολίτευση για ζητήματα τα οποία είναι ήσσονος σημασίας και δεν αφορούν τον ελληνικό καθόλου. Αυτό δεν μας βγάζει από το αδιέξοδο που σήμερα βρισκόμαστε και γι’ αυτό η ανάγκη για ενότητα του χώρου της Κεντροαριστεράς πάνω σε ιδέες, αξίες και αρχές είναι ακόμα πιο επιτακτική.

Για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στα αντίμετρα
Τα αντίμετρα είναι μία νέα απόπειρα κοροϊδίας του ελληνικού λαού. Και φέρνει η Κυβέρνηση πολύ σκληρά μέτρα, που δεν χρειάζονταν πριν από 7 μήνες. Όταν ο κ. Τσίπρας με τον κ. Τσακαλώτο έλεγαν στη Βουλή ότι αρχές Δεκεμβρίου 2016 θα κλείσει η αξιολόγηση, ούτε η μείωση 900.000 συντάξεων ήταν στο τραπέζι ούτε η μείωση του αφορολόγητου από τις 9.000 στις περίπου 5.500 ευρώ. Εκεί πήγαμε εξαιτίας της ανικανότητας, των εμμονών, της ανεπάρκειας αυτής της κυβέρνησης. 
Όποια συζήτηση συνδέεται με τα μέτρα τα οποία έρχονται και τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα τα ψηφίσει.

Για τα εσωκομματικά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει. Έχουμε πάρει την απόφαση να προχωρήσουμε μπροστά. Υπήρξε μια περίοδος εσωστρέφειας, όπου ακούστηκαν πάρα πολλά. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις τύχες της χώρας και να μην αφήσει να γίνει κατανοητή η πρότασή μας για το σήμερα και το αύριο της χώρας και της παράταξης. Δημιουργούμε βήμα – βήμα και με πολλή προσπάθεια και με διαδικασίες οι οποίες ανανεώνουν – διευρύνουν και ανανεώνουν την παράταξη εδώ και πολύ καιρό, έναν χώρο στον οποίο θα εκφραστούν πολλές απόψεις. 
Αύριο γίνεται η πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα γίνει στις 30 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου, εκεί θα συζητηθούν όλα ανοιχτά, δημοκρατικά, έτσι όπως κάνουν όλα τα μεγάλα κόμματα κι έτσι όπως εμείς έχουμε μάθει να κάνουμε. Οι ανοιχτές διαδικασίες εκλογής υποψηφίων από τη βάση ξεκίνησαν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κι αυτό είναι κάτι που εμείς ως παρακαταθήκη δεν το αφήνουμε, δεν το ξεχνάμε, δεν το βάζουμε στην άκρη, θα προχωρήσουμε με ανοιχτές διαδικασίες με στόχο μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική εναλλακτική παράταξη για το σήμερα και το αύριο της χώρας και μια πρόταση που θα δίνει λύση στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. 
Είμαι  αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου