Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Ισόπαλος ο Άρης με τον ΟΦΗ, σβήνουν οι ελπίδες για άνοδο

Ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 με τον ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ" του Ηρακλείου της Κρήτης στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Football League, αποτέλεσμα που μειώνει τις πιθανότητές του για άνοδο στη Super League.

Οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται πλέον -5 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Λαμία και -8 μακριά από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης, που θα αναμετρηθούν αύριο (14/5) μεταξύ τους. Έτσι, μετά τη νέα απώλεια βαθμών που είχαν στο σημερινό ματς με τον ΟΦΗ, οι ελπίδες τους για άνοδο φαίνεται να σβήνουν, καθώς χρειάζονται πλέον ένα ποδοσφαιρικό... "θαύμα" για να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις. 
Το παιχνίδι είχε πάθος, ένταση και αρκετές αξιόλογες φάσεις, με τον ΟΦΗ να έχει περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, όμως τον Άρη να χάνει τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει το νικητήριο τέρμα στην τελευταία φάση (94΄), με τον Τζανακάκη να αστοχεί ενώ βρέθηκε ολομόναχος από πλεονεκτική θέση στην περιοχή. Οι δύο ομάδες έπαιξαν με δέκα παίκτες από το 35΄ καθώς αποβλήθηκαν Μπούρμπος και Παντίδος που πιάστηκαν στα χέρια σε σύρραξη μεταξύ των παικτών (δείτε βίντεο από την ένταση ΕΔΩ). Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 9 παίκτες, με τον Μάνο που είχε μπει ως αλλαγή στο 70΄, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90΄.
Οι Κρητικοί είχαν ανοίξει το σκορ στο 29΄ με ένα εξαιρετικό γκολ του Μιλοσάβλιεφ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή. Στη συνέχεια και μέχρι τα τελευταία λεπτά είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο μέρος που ο Άρης ανοίχτηκε δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν δεύτερο γκολ, τις οποίες όμως σπατάλησαν. Την ίδια στιγμή οι Θεσσαλονικείς είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και στο 67' άλλαξαν άρδην το σύστημά τους, παίζοντας πλέον με δύο φορ, έναν "κόφτη" και πολλούς μεσοεπιθετικούς. Στο 73' ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με τον Καπνίδη στην πρώτη τους φάση και το παιχνίδι πήρε... φωτιά.
Επειδή όμως η ισοπαλία παρέμενε για εκείνους ένα ουσιαστικά αρνητικό αποτέλεσμα παρέμειναν όλοι ψηλά, με αποτέλεσμα ο ΟΦΗ να βρίσκει κενούς χώρους. Ομως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να "πετούν" ευκαιρίες – ο Διούδης έκανε ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις – και στο φινάλε ο Άρης άγγιξε την πλήρη ανατροπή. Στις καθυστερήσεις ο Αρης άγγιξε το γκολ με τους Τάτο (90'+2) και Τζανακάκη (90'+4'), με την ευκαιρία του τελευταίου να είναι η πιο σημαντική, ενώ ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα.
Συνθέσεις:
ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Παντίδος, Κομεσίδης (62' Αντουκόρ), Νάστος, Χαντί, Μπόατενγκ, Όγκμποε, Μιλοσάβλιεβ (70' Μάνος), Βουό.
ΑΡΗΣ (Ν. Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Τζανακάκης, Ούγκο Σόουζα, Ταυλαρίδης, Ρόβας (46' Καράμπελας), Ντούνης, Πίτου Γκαρσία (67' Μπαργκάν), Ίλιτς, Τάτος, Παυλίδης (67' Καπνίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου