Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Πρόγραμμα για χρηματοδότηση από 5 ευρωπαϊκά επαγγελματικά επιμελητήρια -Μεταξύ αυτών και της Αθήνας

Κοινό πρόγραμμα για την πρόσβαση σε χαμηλότοκα κεφάλαια με κοινοτική χρηματοδότηση ετοιμάζουν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθηνών, Βρυξελλών, Λιθουανίας, Βαρκελώνης και Μπράιτον.

Ο σχεδιασμός βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Έρευνας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Μιλτιάδης Νεκτάριος.
Μεταξύ των δράσεων που σχεδιάζονται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου είναι οι εξής:
  • Το Ινστιτούτο, μέχρι το καλοκαίρι, θα ανεβάσει στην ηλεκτρονική του σελίδα μια πλατφόρμα της Eurobank η οποία αναφέρεται σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδοτούμενων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή θα δίνονται δάνεια εξόφλησης δανείων με επιδοτούμενο επιτόκιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα και εισάγοντας ορισμένα στοιχεία το σύστημα θα τους δίνει μια πρώτη απάντηση για τη δυνατότητα να δανειοδοτηθούν. Μετά από αυτό θα ακολουθήσει η επίσκεψη στην τράπεζα.
  • Θα δημιουργηθεί ένα Παρατηρητήριο Αγοράς για τα μέλη του επιμελητηρίου, το οποίο θα προσφέρει υπηρεσίες πληροφοριών για τη βελτίωση της λειτουργίας, την επέκταση εργασιών ή και την ίδρυση νέας επιχείρησης ανά περιοχές. Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργεί πιλοτικά.
  • Θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται οι πιστοποιημένοι επαγγελματίες σε επαγγέλματα που πιστοποιούνται (φροντιστήρια, ασφαλιστικοί σύμβουλοι κλπ).
  • Έχουν προγραμματιστεί κλαδικές μελέτες. Ήδη προγραμματίζεται μελέτη για τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών. Επίσης έπονται η κλαδική μελέτη για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβούντες και για τη «μικρή λιανική» (περιπτερά και ψιλικά).
  • Στη δράση του ινστιτούτου είναι και τα δίκτυα συνεργασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων (clusters).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου