Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις και η νέα τακτική του Κυριάκου

Σε Νάουσα και Βέροια την Κυριακή ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠυρετός συσκέψεων επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, με βασικό στόχο την αποδόμηση της επικοινωνιακής τακτικής του Μαξίμου, ενόψει του νέου πακέτου μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στην βουλή την ερχόμενη
εβδομάδα. 
Ακολουθώντας πιο επιθετική τακτική απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και με τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος να βγαίνει μπροστά, δίνοντας την γραμμή που θα ακολουθήσει η ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να περάσει στους πολίτες με συνεχείς παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη πως το πολυνομοσχέδιο είναι το 4ο μνημόνιο. 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις κυλιόμενες μετρήσεις που φτάνουν στο Μοσχάτο, δείχνουν πως ένα σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας έχει αντιληφθεί τα σκληρά μέτρα που έρχονται, ενώ συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν πως το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί σημαντικά μόλις κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο και δουν τις νέες περικοπές στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια, όπως και τις αλλαγές στα εργασιακά. 
Παράλληλα το «γαλάζιο» επικοινωνιακό επιτελείο επιχειρεί να κάνει προσωπική την αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα και αυτό γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ υπερέχει σημαντικά του πρωθυπουργού σε όλες τις μετρήσεις φανερές και μυστικές. «Οι θετικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεπερνούν αυτή την στιγμή το 40% δηλαδή έχει μεγαλύτερο ποσοστό από την ΝΔ» σημειώνει στο TheTOC συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Η ίδια πηγή, δικαιολογώντας αυτή την άποψη σημειώνει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απήχηση από τα δεξιά μέχρι το κέντρο και την κεντροαριστερά, γεγονός που αποδεικνύεται σε όλους τους ποιοτικούς δείκτες». 

Εν αναμονή των δημοσκοπήσεων του Ιουνίου 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δημοσκοπήσεις που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων αλλά και εκείνες του Ιουνίου που θα είναι και οι τελευταίες, καθώς όπως είναι γνωστό το καλοκαίρι δεν διεξάγονται μετρήσεις.
 Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν πως η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα διευρυνθεί ακόμα περεταίρω και επισημαίνουν ότι η ίδια η κοινωνία θα αναγκάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποχωρήσει από την εξουσία και να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές. 

Ομιλία στον ΣΕΒ – Στο Λονδίνο το Σαββατοκύριακο 

Δύο ομιλίες θα πραγματοποιήσει το επόμενο 48ωρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρώτη θα είναι στις 2 το μεσημέρι στο συνέδριο του ΣΕΒ και η δεύτερη στο London School of Economics το Σάββατο το βράδυ.
Ο πρόεδρος της ΝΔ απέναντι σε δύο διαφορετικά ακροατήρια αλλά εξ ίσου σημαντικά θα επιχειρήσει να ξεδιπλώσει το πρόγραμμα του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δείχνοντας έναν διαφορετικό δρόμο από αυτό που ακολουθεί η κυβέρνηση και παράλληλα θα ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για το μίγμα πολιτικής που ακολουθεί βουλιάζοντας διαρκώς την χώρα στην ύφεση. 
Την εκδήλωση στο Λονδίνο διοργανώνει το ελληνικό παρατηρητήριο του βρετανικού πανεπιστημίου με θέμα την ήττα του λαϊκισμού προς όφελος της αλήθειας και τις  προοπτικές απελευθέρωσης της ελληνικής οικονομίας. 

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου