Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Δ.Ε. Συκεών. : Εργασίες ασφαλτόστρωσης αύριο στην οδό Ανθέων

● Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κάθετο άξονα στην περιφερειακή οδό
(είσοδος-έξοδος) στο ύψος της Δ.Ε. Αγ.Παύλου από τις 6 π.μ. έως τις 9 μ.μ.Με την ασφαλτόστρωση στην οδό Ανθέων ολοκληρώνεται το μεγάλο έργο της
υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης στον άξονα της Επταπυργίου και της ευρύτερης περιοχής στη Δ.Ε. Συκεών.
Η υπογείωση του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, με ταυτόχρονη ασφαλτόστρωση των οδών Επταπυργίου-Αραπίτσας-Κανάρη-Ομήρου-Ανθέων (και στα δυο ρεύματα), είναι έργο που διεκδίκησε και εξασφάλισε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, θέτοντας ως προτεραιότητα την απομάκρυνση των στύλων της ΔΕΗ και των πυλώνων από τον αστικό ιστό και το περιαστικό δάσος, έργο που εκτελείται από την εταιρία «Ελληνικά Καλώδια» για λογαριασμό της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ).
Μετά την ολοκλήρωση της  ασφαλτόστρωσης της οδού Επταπυργίου και στα δυο ρεύματα που προηγήθηκε, αύριο, Σάββατο 13 Μαΐου 2017, τα συνεργεία εγκαθίστανται από το πρωί στην οδό Ανθέων, στο ύψος της Δ.Ε. Αγ.Παύλου, που αποτελεί τον άξονα εισόδου και εξόδου προς την περιφερειακή οδό. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα, και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Εβδομάδα, είχε γίνει η αποκατάσταση του ρήγματος στην οδό μετά από έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία είχε «παγώσει» τις εργασίες προκαλώντας καθυστέρηση στο έργο και μεγάλη ταλαιπωρία των περίοικων και των διερχόμενων.  

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Αποστολή των συνεργείων ασφαλτόστρωσης στην οδό Ανθέων είναι να ολοκληρώσουν αύριο, Σάββατο 13 Μαΐου 2017, και εντός της ημέρας την πρώτη φάση της αποκατάστασης του οδοστρώματος με την πρώτη επίστρωση ασφαλτοτάπητα. Αυτό θα γίνει από τα φανάρια της οδού Επταπυργίου έως την έξοδο προς την περιφερειακή, για να ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η τελική διαμόρφωση του οδοστρώματος με νέα ασφαλτόστρωση.
Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 6 το πρωί και να ολοκληρωθούν στις 9 το βράδυ. Για την αποφυγή, δε, της ταλαιπωρίας των εποχούμενων κατά την έξοδό τους στην περιφερειακή οδό, ή την είσοδό τους στον πολεοδομικό ιστό,  έχει ληφθεί πρόνοια για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την αποφυγή ταλαιπωρίας. Αυτό θα γίνεται από άνδρες της Τροχαίας με τμηματικό κλείσιμο της οδού ανά ρεύμα κατεύθυνσης, με τη δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών να επισημαίνει προς τους οδηγούς ότι «θα ήταν καλό για την αποφυγή ταλαιπωρίας να αποφεύγεται η χρήση της οδού και να επιλέγονται οι κόμβοι της Νεάπολης και του Αγ. Παύλου για την έξοδό τους προς την περιφερειακή».
Το έργο της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ και η συνολική ασφαλτόστρωση των αντίστοιχων οδών εντάσσεται στο γενικότερο «λίφτινγκ» που πραγματοποιείται στην περιοχή με στόχο τη συνολική αναβάθμιση και ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Δ.Ε. Συκεών.
Το σχέδιο περιλαμβάνει ανακατασκευή και ανάπλαση των πεζοδρομίων και την τοποθέτηση νέων φωτιστικών τελευταίας τεχνολογίας (LED), με την εκπόνηση της μελέτης να βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Με τη σταδιακή ολοκλήρωση των εργασιών ο άξονας αυτός θα εξελιχθεί όχι μόνο σε μια ασφαλή οδό για την κίνηση των οχημάτων και των πεζών, αλλά θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου