Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Δωρεάν τρόφιμα για τους δικαιούχους του ΚEA

Από 1η Ιουνίου όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα λαμβάνουν και τρόφιμα και βασικά υλικά αγαθά δωρεάν μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους.

Μάλιστα ήδη έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις των δικαιούχων του ΚΕΑ. Η διανομή των τροφίμων θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας των δήμων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, με τη συνδρομή των συνεργαζόμενων ΜΚΟ. Οι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας (για την ταυτοποίηση) και της αίτησής τους.
Σημειώνεται πως προκειμένου να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ, χρειάζεται ο/η αιτών/ουσα να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα, μέσα από την φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ.
Οι αιτούντες και οι ήδη δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει επίσης να επιλέξουν και τον Κοινωνικό Εταίρο και το Σημείο Διανομής από όπου επιθυμούν να εξυπηρετούνται, μέσα από σχετική λίστα επιλογών που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του ΚΕΑ. Για να δηλωθεί η ένταξη στο ΤΕΒΑ απαιτείται τροποποίηση της αίτησης του ΚΕΑ, είτε μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων των Δήμων και των ΚΕΠ, είτε απευθείας από τους δικαιούχους, γεγονός που συνεπάγεται νέα ταλαιπωρία για τους πολίτες.
Λόγω της εναρμόνισης του προγράμματος του ΤΕΒΑ με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης καταργούνται οι υφιστάμενες λίστες ωφελούμενων του Ταμείου.
Υπενθυμίζεται πως το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), αποτελεί ένα συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, το οποίο υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυαστικά με συνοδευτικά μέτρα και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας μέσω 57 Κοινωνικών Συμπράξεων στις οποίες συμμετέχουν ως εταίροι Περιφέρειες, Δήμοι, Εκκλησιαστικοί φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών κ.λ.π.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου