Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Perrotis College: Νέοι ορίζοντες ανοίγονται στον γεωργικό τομέα στην Ελλάδα

Γενναίο άλμα στην προώθηση της καινοτομίας και της προόδου στην γεωργική βιομηχανία, επιχειρεί να κάνει η Μεταπτυχιακή Σχολή του Perrotis College με τη δημιουργία πέντε νέων μεταπτυχιακών τμημάτων.

Το Perrotis College, που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί "παιδί" της Αμερικανική Γεωργικής Σχολής, η οποία μετρά 113 χρόνια ζωής και αφήσει το στίγμα της στον αγροδιατροφικό κλάδο, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.
rsz_perrotis.jpg
«Ελπίζουμε από τους νέους να προκύψουν καινούριες ιδέες για την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων του πλανήτη, όπως η κλιματική αλλαγή και η έλειψε φυσικών πόρων» τόνισε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, δρ. Πάνος Κανέλλης.
 Η λειτουργία της Μεταπτυχιακής Σχολής αποτελεί κρίκος των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Κολεγίου, η οποία θα συμπληρώσει την προηγούμενη βαθμίδα των προπτυχιακών Γεωπονικών σπουδών που λειτουργούν εδώ και χρόνια.
«Η ολιστική εκπαίδευση θα καλύψει σχεδόν όλους τους τομείς της γεωπονίας, δίνοντας στους σπουδαστές την ευκαιρία να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της προόδου, της ανάπτυξης, των προκλήσεων και της επίλυσης προβλημάτων σε όλους τους επί μέρους τομείς του κλάδου» υποστήριξε ο επικεφαλής της Μεταπτυχιακής Σχολής του Perrotis College, ο Δρ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.
rsz_unnamed_2.jpg
Τα προγράμματα, τα οποία θα έχουν διετή διάρκεια , θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο καλύπτοντας όλο το φάσμα του γεωργικού τομέα και θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
Τα νέα μεταπτυχικά προγράμματα του Perrotis College είναι τα εξής:
  • New Food Product & Business Development.
  • Marketing for the Agro - Food Sector.
  • Sustainable Agro - environmental Systems Management.
  • Plant Seed & Propagation Material Production Management.
  • Livestock Science & Production Management.
«Η έμφαση του προγράμματος βρίσκεται στον αγροδιατροφικό τομέα, περιλαμβάνει αρκετές οριζόντιες δεξιότητες που επιτρέπουν τους απόφοιτους να ενεργοποιηθούν και σε άλλους τομείς» υπογράμμισε ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του M.Sc. in Marketing for the Agro-Food Sector, Δρ. Φίλιππος Παπαδόπουλος.
rsz_unnamed_1.jpg
Από την πλευρά του ο ακαδημαϊκός υπεύθυνος του M.Sc. in New Food Product & Business Development, Δρ. Τρύφων Αδαμίδης ανέφερε: «Κατά την διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου οι σπουδαστές θα κάνουν έρευνα για την μεταπτυχιακή διατριβή τους. Ενδεικτικά τομείς έρευνας που ήδη εστιάζει το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων είναι: Μικροβιολογία Πρόβλεψης, δημιουργία και αξιολόγηση βιο-αποικοδομήσιμων υλικών συσκευασίας, επιμήκυνση της διάρκειας ζωής των τροφίμων με τη χρήση φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών, σταθερότητα σύνθετων συστημάτων τροφίμων όπως γαλακτώματα και αφροί, σταθερότητα και διατροφική αξία ελαιόλαδου, κλπ».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβριο θα κάνουν πρεμιέρα τα τμήματα "New Food Product & Business Development" και "Marketing for the Agro - Food Sector", ενώ σε άριστους σπουδαστές με διάθεση για εκπαίδευση, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα θα δοθούν υποτροφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου