Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Σήμερα καταβάλλεται το επίδομα θέρμανσης, εν μέσω καύσωνα

Επίδομα θέρμανσης: Έως 31 Ιανουαρίου οι πληρωμές - Δημοσιεύτηκε η απόφαση στο ΦΕΚΦαντάζει σχήμα οξύμωρο, ωστόσο είναι απτή πραγματικότητα. Εν μέσω καύσωνα θα γίνει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης·Με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς και σε πολλές περιοχές να τους ξεπερνά
σήμερα αναμένεται σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, αλλά και την προαναγγελία του υπουργείου Οικονομικών μέσω της υφυπουργού, Κατερίνας Παπανάτσιου να γίνει η πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης πετρελαίου.
Να σημειωθεί, ότι η πληρωμή αφορά όσους δικαιούχους υπέβαλαν αιτήσεις από την 1/1/2017 έως και τη 31/5/2017 και θα εισπράξουν τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ανάλογα με τα λίτρα του πετρελαίου που έχουν προμηθευτεί, αλλά και δικαιούνται.
Παράλληλα θα καλυφθούν όλες οι αγορές δικαιούχων μέχρι την ημέρα λήξης της διάθεσης, δηλαδή τις 30 Απριλίου 2017.
Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην μείωση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης επισημαίνοντας παράλληλα τις κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές συνέπειες από την αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.
«Η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση, η καύση υλικών επικίνδυνων για την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών και των πολιτών και τέλος οι επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη θέρμανσης είναι μερικές από τις πλέον επιβεβαιωμένες συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με τη νέα μείωση του επιδόματος», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου