Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Γκάλοπ Alco για OpenMind: Μπροστά η ΝΔ με 6,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Γκάλοπ Alco για OpenMind: Μπροστά η ΝΔ με 6,5% από τον ΣΥΡΙΖΑΠροβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και 6,5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα καταγράφει νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για την εκπομπή OPEN Mind με την Έλλη Στάη.

Ειδικότερα, 17 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταλαμβάνει ποσοστό 25,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει ποσοστό 19,4%. Ακλολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΙΝΑΛ  με 5%, το ΚΚΕ με 4,8%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα ποσοστό 2,4%, η Ένωση Κεντρώων 2,2%, το Ποτάμι 1,4%, οι ΑΝΕΛ 1,2% και το Μέρα 25 ποσοστό 1%. Άλλο δηλώνουν 4,7%, αποχή 7,6%, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν 16,2%.
Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα τα ποσοστά που διαμορφώνονται έχουν ως εξής: ΝΔ 27,6%, ΣΥΡΙΖΑ 21,1%, Χρυσή Αυγή 6%, ΚΙΝΑΛ 5,5%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 2,8%, Λαϊκή Ενότητα 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,4%, Ποτάμι 1,5%, ΑΝΕΛ 1,3% και Μέρα 25 1,1%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 17,8%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης.
Στο ερώτημα “πιστεύετε ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ έχει βοηθήσει πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου την πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας;”, ποσοστό 35% απαντά “αρκετά”, 21% απαντά “πολύ”, επίσης 21% απαντά “λίγο”, ενώ ένα ποσοστό 21% απαντά “καθόλου”.
Αναφορικά με τα κριτήρια με τα οποία οι πολίτες θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από το 1 (ασήμαντο) έως το 10 (πάρα πολύ σημαντικό) συγκεκριμένα κριτήρια. Βαθμολόγησαν στο 7,7 την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, στο 7,5 την οικονομική κατάσταση της χώρας, στο 7,3 την καταπολέμηση της διαπλοκής, στο 6,6 τους υποψήφιους βουλευτές, στο 6,4 τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο 6,2 την αποδοκιμασία της κυβέρνησης και στο 5,3 την ενίσχυση των μικρότερων κομμάτων.
Ειδικότερα ως προς τους αναποφάσιστους οι αντίστοιχες απαντήσεις διαμορφώνονται ως εξής:
Σημειώνεται ότι ο χρόνος διεξαγωγής της δημοσκόπησης ήταν μεταξύ 3-6 Μαίου, δεν περιλαμβάνει δηλαδή τον αντίκτυπο των οικονομικών ανακοινώσεων της κυβέρνησης.
Σημειώνεται επίσης ότι στην τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων ήταν στο 6.9%
Δείτε Live τη συζήτηση από το στούντιο του OPEN Mind όπου αναλύουν και σχολιάζουν: Ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μέρα25 Κλέων Γρηγοριάδης, o δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας και ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεράσιμος Μοσχονάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου