Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Συνέντευξη υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Ασκούνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστα Ασκούνη σ
 κ.Δήμαρχε, τι σημαίνει για εσάς Καλλιθέα;

Η σχέση μου με την Καλλιθέα  είναι μια σχέση ζωής. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου το έχω αφιερώσει στην πόλη αυτή. Πονάω αυτή τη πόλη και χαίρομαι όταν την βλέπω να προοδεύει.



Γιατί ονομάσατε το συνδυασμό σας Προοπτική Ζωής;
Γιατί η πόλη και οι πολίτες έχουν ανάγκη από μια νέα καλύτερη προοπτική ζωής που θα δημιουργηθεί κυρίως μέσα από την εκμετάλλευση  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο  των ωφελειών που προκύπτουν από τη μετατροπής της σε υπερτοπικό προορισμό πολιτισμού τέχνης και αναψυχής, που συνδέονται άμεσα με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της. Για αυτό και χρειάζεται να υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις και παρεμβάσεις γιατί διαφορετικά  κινδυνεύει η πόλη μας να λειτουργεί με «δύο ταχύτητες» αυτής των αναπτυγμένων περιοχών που θα υποδέχεται τον μεγάλο όγκο της ανάπτυξης, αλλά και την πίεση που αυτή θα προκαλεί, και αυτής του κέντρου και της βόρειας Καλλιθέας που θα μείνουν στάσιμες και θα υποβαθμίζονται.
Στη δημοτική σας παράταξη υπάρχουν υποψήφιοι από όλους τους πολιτικούς χώρους παρόλα αυτά σας κατηγορούν ότι έχετε χρίσμα πολιτικό τι έχετε να πείτε για αυτό;
Στο κάλεσμα που απεύθυνα στους πολίτες της Καλλιθέας τόνισα πως απαιτείται μια νέα προγραμματική συμφωνία που θα στηρίζεται σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, που ενώνει και διαπερνά παραδοσιακές κομματικές σκοπιμότητες και αγκυλώσεις.  Επιδίωξη μου είναι να ενεργοποιήσω  όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Καλλιθέας, ώστε να οδηγηθούμε σε μια νέα πλειοψηφία, μια νέα ισχυρή ομάδα που θα υλοποιήσει ένα νέο σύγχρονο σχέδιο για την πόλη. Δεν μπορούμε να  αντιμετωπίζουμε τα σημερινά προβλήματα με αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει προσφέρει έργο;
Ο σημερινός δήμαρχος αναβίωσε όλες τις παθογένειες του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος εφαρμόζοντας τις πιο συντηρητικές και οπισθοδρομικές μεθόδους που η Καλλιθέα είχε αφήσει πίσω της. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση της πόλης βασικό μέλημα του ήταν πως θα οργανώσει πελατειακά δίκτυα μέσα από τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών και τα πάσης φύσεως ρουσφέτια σε ημετέρους. 

Τα τελευταία 5 χρόνια  οι πολίτες της Καλλιθέας βιώνουν μια διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Κάθε σχέδιο και προοπτική αναβάθμισης της πόλης που είχε δρομολογηθεί, σταμάτησε εξαιτίας της ανικανότητας και της αδιαφορίας της σημερινής Δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να διογκωθούν τα βασικά προβλήματα της πόλης όπως η καθαριότητα, η εγκληματικότητα κτλ.  Κανένα σοβαρό έργο δεν έχει την υπογραφή και σφραγίδα της σημερινής διοίκησης. 
Τι έχετε να αναφέρετε στις άλλες δημοτικές παρατάξεις που κατεβαίνουν και γιατί βγάλατε μια ανακοίνωση ή όποια αναφέρει για τον Νίκο Γιοβανίδη ότι δεν κατεβαίνει τελικά λόγω καταστάσεων εκβιασμών;
Πιστεύω ότι στις επόμενες είκοσι μέρες όλοι μας έχουμε ένα μεγάλο καθήκον. Να δημιουργήσουμε κλίμα ανοιχτού Δημοκρατικού διαλόγου χωρίς υπερβολές και ακρότητες και να διαφυλάξουμε το ήπιο κλίμα, καταδικάζοντας οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια που σαν στόχο έχει να μεταφέρει την ατζέντα του διαλόγου σε άλλα πεδία. 

Ο διάλογος αυτός, θα πρέπει να περιλαμβάνει δύο μεγάλες θεματικές ενότητες:
1.Αξιολόγηση των πεπραγμένων της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής,
2.Την κατάθεση όλων των απόψεων που θα συμβάλουν στην προοπτική της πόλης μας και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχει η Καλλιθέα. 
Σχετικά με τον κ.  Γιοβανίδη με δήλωση μου  χαρακτήρισα πλήγμα για τα δημόσια πράγματα της πόλης μας την μη κατάθεση υποψηφιότητας. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση οι λόγοι που επικαλείται για την απόσυρση της υποψηφιότητας του, γιατί πρακτικές εκβιασμού, προσωπικής σπίλωσης  και απόπειρες χειραγώγησης νέων ανθρώπων που αποφασίζουν να συμμετέχουν στα κοινά δρώμενα της πόλης καταδεικνύουν το αυταρχικό πρόσωπο της εξουσίας που φοβάται το νέο.  

Αθλητισμός και Καλλιθέα σήμερα. Ποια είναι η γνώμη σας έχει αναβαθμιστεί η υποβαθμιστεί;
Η απάντηση είναι προφανής. Η αδράνεια της σημερινής διοίκησης ήταν σε όλους τους τομείς. Ειδικά στον αθλητισμό επιτρέψτε μου  να σας θυμίσω πως πριν από λίγο καιρό δημόσια ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε πως ενώ υπήρχαν αρκετά χρήματα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση  των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης ο Δήμος δεν κατέθεσε ούτε μια μελέτη και η ευκαιρία αυτή χάθηκε.
Η ευθύνη για τους άστεγους δεν ανήκει στη διοίκηση του Δήμου συμφωνείτε με τις δηλώσεις αυτές;
Όταν έχεις την ευθύνη της διοίκησης της πόλης, ότι συμβαίνει σε αυτή είναι ευθύνη σου!!! Ειδικά όμως το θέμα των αστέγων είναι  θέμα ανθρωπιάς και δεν μπορείς να το αντιμετωπίζεις με όρους αρμοδιοτήτων. Από τη στιγμή που ο σημερινός Δήμαρχος υποστηρίζει ότι έχει οικονομικό πλεόνασμα όφειλε ως άνθρωπος και μετά ως δήμαρχος να φροντίσει αυτούς τους πολίτες από την πρώτη στιγμή.

Η κατάσταση αυτή δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο που έχει η σημερινή διοίκηση.
Υπάρχει Εγκληματικότητα στην Καλλιθέα;
Η εγκληματικότητα είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών. Γνωρίζω καλά ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Για  τον λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε ημερίδα με ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί επιστημονικά και επιχειρησιακά με το θέμα: Θέλω να δεσμευτώ ότι θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για στοχευμένες δράσεις και συνεργασία μεταξύ Δήμου και Κεντρικής εξουσίας ώστε να υπάρξει ασφάλεια και οι πολίτες να το αισθανθούν στην καθημερινότητα τους. Στόχος μας  είναι η ουσιαστική επαναλειτουργία και στελέχωση της Δημοτικής αστυνομίας η οποία μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Είναι αυτονόητο επίσης ,  ότι μια πόλη με σύγχρονο και επαρκή φωτισμό  είναι μια πόλη περισσότερο ασφαλής. Ο απερχόμενος Δήμαρχος είχε υποσχεθεί το 2014 περισσότερο φώς, περισσότερη ασφάλεια αλλάζοντας τα φωτιστικά σώματα και το μόνο που κατόρθωσε να κάνει είναι να αλλάξει 20 φωτιστικά πέριξ της Εκκλησίας της Ευαγγελίστριας. Εμείς του παραδώσαμε μια πλήρη μελέτη και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να προχωρήσει σε δημοπράτηση του έργου, κάτι που έκαναν πολλοί δήμοι της χώρας.
Τέλος, είναι προφανής ο καθοριστικός ρόλος που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Αστυνομία στην πάταξη της εγκληματικότητας. Στην κατεύθυνση αυτή η ομάδα ΔΙΑΣ μπορεί με ενίσχυση και εξοπλισμό να επαναφέρει την ασφάλεια στις γειτονιές.

kallitheanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου