Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Χαρίτσης: Με ΜΑΤ και χημικά υποδέχεται τους ανθρώπους του επισιτισμού η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Χαρίτσης κατακρίνει την στάση της κυβέρνησης στον επισιτισμό και στον τρόπο αντιμετώπισης της πορείας που έγινε στο υπουργείο Εργασίας.
Ο Αλέξης Χαρίτσης με ανακοίνωση του επιτίθεται στην κυβέρνηση και την κατηγορεί για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας.

Μάλιστα, ο ίδιος καυτηριάζει το γεγονός πως οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, όταν οι τελευταίοι επιχείρησαν ν’ ανοίξουν την πόρτα του υπουργείου, ζητώντας να δουν τον υπουργό ή κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα.

Έτσι, ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει πως «ο υπουργός Εργασίας όχι μόνο αρνήθηκε να συναντήσει τους εργαζόμενους σε επισιτισμό και τουρισμό που ζητούν το αυτονόητο, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, αλλά τους "υποδέχτηκε" με ΜΑΤ και χημικά»

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αυτή είναι η νέα “κανονικότητα” της κυβέρνησης που ομολόγησε άλλωστε με κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης όταν αντίκρισε απολυμένους στη Θεσσαλονίκη».


Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου έφθασαν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την Αμαλίας.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν ν’ ανοίξουν την πόρτα του υπουργείου, ζητώντας να δουν τον υπουργό ή κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα, ωστόσο, αυτό δεν έγινε αποδεκτό, με τους διαδηλωτές να έρχονται σε σύγκρουση με μικρή ομάδα αστυνομικών που ήταν στην είσοδο.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου, τα οποία ήταν κατεβασμένα, ενώ οι Αρχές χρησιμοποίησαν χημικά για να τους απωθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου