Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Ένταση και χημικά στο συλλαλητήριο εργαζομένων τουρισμού κι επισιτισμού

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, από εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό που πραγματοποίησαν πορεία και αστυνομικές δυνάμεις. «Ειρηνικά» ολοκληρώθηκε η αντίστοιχη πορεία στη Θεσσαλονίκη.Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου έφθασαν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από την Αμαλίας.

Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν ν’ ανοίξουν την πόρτα του υπουργείου, ζητώντας να δουν τον υπουργό ή κάποιον υπηρεσιακό παράγοντα, ωστόσο, αυτό δεν έγινε αποδεκτό, με τους διαδηλωτές να έρχονται σε σύγκρουση με μικρή ομάδα αστυνομικών που ήταν στην είσοδο.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν να χτυπούν τα ρολά του υπουργείου, τα οποία ήταν κατεβασμένα, ενώ οι Αρχές χρησιμοποίησαν χημικά για να τους απωθήσουν.
5084670.jpg


Στα αιτήματα που προβάλλουν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ.
Επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 στον Επισιτισμό-Τουρισμό.
Να ακυρωθούν οι χιλιάδες απολύσεις που έγιναν μέχρι σήμερα, να απαγορευτούν για το επόμενο διάστημα.
Άμεσα, μέσα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
5084602.jpg5084599.jpg


Στο συλλαλητήριο συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας.
5084574_1.jpg

«Ειρηνικά» ολοκληρώθηκε η πορεία στη Θεσσαλονίκη

Στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, επί της οδού Εγνατίας 81, κατέληξαν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων σε Τουριστικές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις (ΣΕΤΕΠΕ), για τα προβλήματα του κλάδου που νωρίτερα πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην Εγνατία.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ανέβουν στα γραφεία της Ένωσης και τοιχοκόλλησαν αφίσες διαμαρτυρίας στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Νωρίτερα, μέλη του Σωματείου, καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ και φοιτητικοί σύλλογοι, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, όπου κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για την «ασφυκτική» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο του Τουρισμού και του Επισιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου